Speculaas truffels
  • Bakrecept
  • 20 min + opstijven
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke chocolade truffels gemaakt met maar 3 ingrediënten! Lekker tijdens Sinterklaas avond of als als zoet hapje bij de koffie of thee

3 x vegan high tea recepten + tips en inspiratie
  • 21-11-2019
  • 2 reacties
  • Sandra

Een high tea organiseren is altijd een goed idee. Lekker op zondagmiddag met verse thee en lekkere hartige en zoete hapjes. En hoe leuk (en verantwoord) is het om een vegan high tea te maken. In deze blog lekkere inspiratie, tips en recepten. 

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Kikkererwtenstoof met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige vegetarische stoofschotel met aubergine, kikkererwten en abrikozen

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Madeleines met chocolade
  • Bakrecept
  • 25 min + 10 min oventijd + 1 uur wachten
  • 12 stuks
  • *

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Geen tijd of zin om te koken, wat dan? 5 oplossingen op een rij!
  • 13-11-2019
  • 4 reacties
  • Sandra

Een échte Hollandse groente; broccoli. Maar hoe kook je broccoli perfect en welke bereidingen zijn er nog meer? Leer alles over de broccoli plus 10 lekkere receptjes met broccoli!

Pepernoten / kruidnoten bakken
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 70 stuks
  • *

Bak met Sinterklaas zelf knapperige pepernoten, eigenlijk kruidnoten, met dit simpele recept op basis van meel, boter, suiker en speculaaskruiden!

10 x meest gebruikte Aziatische sauzen & waar gebruik je ze voor?
  • 10-11-2019
  • 2 reacties
  • Jaimy Van Dijke

In de Aziatische keuken wordt veel gebruikt gemaakt van sauzen die niet altijd bekend zijn in de Westerse keuken. In deze blog leggen we je uit welke sauzen er zijn en waar je deze voor kunt gebruiken.

Romige spaghetti met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en geroosterde pijnboompitten.

Brownies basisrecept
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 personen
  • *

Het perfecte basisrecept voor lekkere smeuïge chocolade brownies met krokante stukjes walnoot

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen.

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Krokante pompoen uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Deze plakjes pompoen uit de oven met een krokant laagje met Parmezaanse kaas is lekker als snack of bijgerechtje

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Curry met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Halloween mini pizza’s met spin
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Deze griezelige mini pizza’s met een olijf als spin zijn een perfecte hartige snack voor Halloween, durf jij hem op te eten?

Karamel appels
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker zoet tussendoortje: appels met een laagje karamel en geschaafde amandelen. Zelfgemaakt met fudge en een scheutje slagroom. Dit is toch onweerstaanbaar?

Perentaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 10 stukken
  • *

Deze makkelijke perentaart heeft een knapperige bodem en een lekkere vulling van amandelspijs en gehalveerde peren

Interessante ontdekking! Deze 8 onverwachte producten zijn vegan!
  • 23-10-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Is brood vegan? En pasta? En wat dacht je van drop of honing? In deze blog geef ik antwoord op deze vragen en vind je een handige lijst met producten die 100% plantaardig zijn.

Hollandse ovenschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!

Kruiden omeletrolletjes met zalm
  • 21-10-2019
  • 4 reacties
  • Sandra

In deze blog deel ik een heel lekker recept voor omeletrolletjes met zalm en Boursin. En daarnaast vind je hier ook nog andere lekkere ideeën terug die mijn fans de afgelopen tijd hebben gemaakt en ik maak de winnaar bekend van de Boursin Zacht & Romig actie, kijk mee en laat je inspireren.