Ga naar de inhoud
Panna cotta met aardbei

Panna cotta met aardbei

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

40 M + 4 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 250 ml slagroom
  • 100 gr kwark
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 125 gr aardbeien
  • 1 eetlepel maĆÆzena

Benodigdheden

  • 2 ml puddingvormpjes of glaasjes van ca. 200 ml

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Doe de helft van de slagroom in een pannetje en verwarm deze langzaam. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe aan het pannetje en los op. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en roer door het warme roommengsel en laat een paar minuutjes afkoelen.


    Panna cotta met aardbei Panna cotta met aardbei Panna cotta met aardbei
  2. Klop de andere helft van de slagroom lobbig met een mixer en voeg de kwark toe. Giet het warme roommengsel er door. Doe het mengsel in de vormpjes en laat opstijven in de koelkast, ca 4 uur of een hele nacht.


    Panna cotta met aardbei Panna cotta met aardbei Panna cotta met aardbei
  3. Pureer de aardbeien (bewaar een paar hele voor de garnering). Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan de aardbeienpuree zodra deze zachtjes kookt. Laat de saus indikken en afkoelen.


  4. Haal de panna cotta uit de vormpjes, snijd eventueel met een mesje langs de randjes om ze makkelijker los te krijgen. Serveer de panna cotta op een bordje met de aardbeiensaus en eventueel wat hele of gehalveerde aardbeitjes.


  5. Tip: liever geen gedoe met het uit de vorm halen van de panna cotta? Doe het mengsel dan in glaasjes en serveer de panna cotta in het glaasje met de aardbeiensaus er op.