Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Panna cotta met aardbei

Lekker Italiaans nagerecht met frisse kwark, verse aardbeien en aardbeiensaus 

Ingrediënten
400 gr magere kwark
2 zakjes vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
300 gr verse aardbeien
75 gr suiker + 2 eetl
Maizena
 
Materialen
4 vormpjes
Mixer
 
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 gr suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en los hem op in de slagroom. Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en voeg deze samen met de kwark toe aan het pannetje met gelatine. Giet het mengsel in 4 vormpjes en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de aardbeiensaus. Was de aardbeien en prak 1/3 deel fijn met een vork. Verhit een steelpannetje en voeg de geprakte aardbeien met 2 eetl suiker toe. Breng zachtjes aan de kook. Neem na 5 min het pannetje van het vuur en druk de aardbeien door een zeef en vang het sap op. Giet het sap weer terug in het pannetje en breng aan de kook. Doe een theelepel maizena in een een kommetje en meng met een paar druppels water en voeg dit toe aan het aardbeiensap en laat even indikken. Stort de panna cotta op bordjes en serveer met verse aardbeien en aardbeiensaus.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×