Panna cotta met aardbei

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Week de gelatine in koud water. Doe de helft van de slagroom in een pannetje en verwarm deze langzaam. Voeg de vanillesuiker toe aan het pannetje en los op. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en roer door het warme roommengsel en laat een paar minuutjes afkoelen.

 Klop de andere helft van de slagroom lobbig met een mixer en voeg de kwark toe. Giet het warme roommengsel er door. Doe het mengsel in de vormpjes en laat opstijven in de koelkast, ca 4 uur of een hele nacht.

 Pureer de aardbeien (bewaar een paar hele voor de garnering). Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan de aardbeienpuree zodra deze zachtjes kookt. Laat de saus indikken en afkoelen.

 Haal de panna cotta uit de vormpjes, snijd eventueel met een mesje langs de randjes om ze makkelijker los te krijgen. Serveer de panna cotta op een bordje met de aardbeiensaus en eventueel wat hele of gehalveerde aardeitjes.

 Tip: liever geen gedoe met het uit de vorm halen van de panna cotta? Doe het mengsel dan in glaasjes en serveer de panna cotta in het glaasje met de aardbeiensaus er op.

Panna cotta met aardbei
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.