Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Panna cotta met aardbei

Lekker Italiaans nagerecht met frisse kwark, verse aardbeien en aardbeiensaus 

Ingrediënten
400 gr magere kwark
2 zakjes vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
300 gr verse aardbeien
75 gr suiker + 2 eetl
Maizena
 
Materialen
4 vormpjes
Mixer
 
Bereiding
Week de gelatine in koud water. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 gr suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en los hem op in de slagroom. Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en voeg deze samen met de kwark toe aan het pannetje met gelatine. Giet het mengsel in 4 vormpjes en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de aardbeiensaus. Was de aardbeien en prak 1/3 deel fijn met een vork. Verhit een steelpannetje en voeg de geprakte aardbeien met 2 eetl suiker toe. Breng zachtjes aan de kook. Neem na 5 min het pannetje van het vuur en druk de aardbeien door een zeef en vang het sap op. Giet het sap weer terug in het pannetje en breng aan de kook. Doe een theelepel maizena in een een kommetje en meng met een paar druppels water en voeg dit toe aan het aardbeiensap en laat even indikken. Stort de panna cotta op bordjes en serveer met verse aardbeien en aardbeiensaus.

 

Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst