Panzanella
Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 focaccia ( of ciabatta brood )
-
400 gr rijpe tomaten
-
2 mozzarella
-
Handje verse basilicumblaadjes
-
180 gr gegrilde paprika ( uit pot )
-
1 rode ui
-
Scheutje witte wijnazijn
Dressing:
-
50 ml olijfolie
-
3 eetlepels rode wijnazijn
-
1 teentje knoflook
-
Snuf zwarte peper
-
Snufje zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Bak indien nog nodig het brood af. Je kunt deze salade ook perfect maken met oud brood van 1 of 2 dagen oud.
-
Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Doe in een kommetje met de witte wijnazijn. Vul iets aan met heet water tot de rode ui net onder staat.
-
Snijd de tomaten in stukjes en doe samen met de zaadjes en vocht in een kom.
-
Voeg de gegrilde paprika in reepjes toe.
-
Snijd of scheur het brood in stukken. Schep dit door de tomaten en paprika
-
Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar en schenk over de kom met o.a. brood en tomaten.
-
Giet de uien af en voeg ook toe aan de kom en schep door.
-
Voeg als laatste de mozzarella in stukjes gescheurd toe en verse basilicum.
-
Laat de panzanella bij voorkeur een uurtje afgedekt staan zodat de smaken en sappen goed kunnen intrekken.
Heeft het gesmaakt?
116 stemmen
Ook lekker