Panzanella

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing:

Bereiding

Bak indien nog nodig het brood af. Je kunt deze salade ook perfect maken met oud brood van 1 of 2 dagen oud.

Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Doe in een kommetje met de witte wijnazijn. Vul iets aan met heet water tot de rode ui net onder staat.

Snijd de tomaten in stukjes en doe samen met de zaadjes en vocht in een kom.

Voeg de gegrilde paprika in reepjes toe.

Snijd of scheur het brood in stukken. Schep dit door de tomaten en paprika

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar en schenk over de kom met o.a. brood en tomaten.

Giet de uien af en voeg ook toe aan de kom en schep door.

Voeg als laatste de mozzarella in stukjes gescheurd toe en verse basilicum.

Laat de panzanella bij voorkeur een uurtje afgedekt staan zodat de smaken en sappen goed kunnen intrekken.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!