Ga naar de inhoud
Panzanella

Panzanella

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 focaccia ( of ciabatta brood )
  • 400 gr rijpe tomaten
  • 2 mozzarella
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 180 gr gegrilde paprika ( uit pot )
  • 1 rode ui
  • Scheutje witte wijnazijn

Dressing:

  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf zwarte peper
  • Snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak indien nog nodig het brood af. Je kunt deze salade ook perfect maken met oud brood van 1 of 2 dagen oud.


  2. Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Doe in een kommetje met de witte wijnazijn. Vul iets aan met heet water tot de rode ui net onder staat.


  3. Snijd de tomaten in stukjes en doe samen met de zaadjes en vocht in een kom.


  4. Voeg de gegrilde paprika in reepjes toe.


  5. Snijd of scheur het brood in stukken. Schep dit door de tomaten en paprika


  6. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar en schenk over de kom met o.a. brood en tomaten.


  7. Giet de uien af en voeg ook toe aan de kom en schep door.


  8. Voeg als laatste de mozzarella in stukjes gescheurd toe en verse basilicum.


  9. Laat de panzanella bij voorkeur een uurtje afgedekt staan zodat de smaken en sappen goed kunnen intrekken.