Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paprika risotto met gebakken geitenkaas

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Ingrediënten
  • 2 grote paprika’s
  • 250 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml tomatensap
  • Peper en zout
  • Klontje boter
  • Snuf chilipeper
  • 40 gr geraspte kaas
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 200 gr zachte geitenkaas rondjes
  • 1 ei
  • Bordje bloem
  • Bordje paneermeel
  • Olie om te bakken
  • Optioneel: verse tijm

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een scheutje olie. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Blus af met tomatensap en wacht tot dit is opgenomen.

Voeg dan een schep warme bouillon toe en laat dit ook opnemen. Herhaal dit tot de risotto gaar is maar nog een iets stevige korrel heeft, dit duurt ca. 25 minuten. Het kan zijn dat je nog wat bouillon over houd. Roer als laatste de geraspte kaas en een klontje boter er door.

Wentel ondertussen de geitenkaas rondjes in de bloem. Klop een ei los en haal de rondjes daar door en als laatste door het paneermeel. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de geitenkaas rondjes op hoog vuur in een paar min bruin. Serveer de risotto paprika met de gebakken geitenkaas. Serveer eventueel met een beetje verse tijm.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×