Pasta carbonara

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Doe de spekblokjes in een pan en bak ze mooi krokant, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden. Zet ondertussen een grote pan water met een snufje zout op het vuur en als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 min al dente.

Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat zwarte peper toe. Giet de spaghetti af en vang een beetje kookvocht op en doe de spaghetti direct terug in de pan. Giet het eiermengsel erdoor en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om de spaghetti nog iets smeuïger te maken.

Voeg dan spekjes toe en schep er doorheen. Garneer de pasta carbonara eventueel met een beetje kaas en peterselie. Pasta carbonara is lekker met een frisse salade.

Let op: als de spaghetti te veel is afgekoeld bindt de saus niet maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen, zet de pan daarom niet meer terug op het vuur.

Tip: voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken of ze vervangen door champignons of gezouten cashewnoten.

403 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!