Pasta carbonara
Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas
Bereiding
Doe de spekblokjes in een pan en bak ze mooi krokant, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden. Zet ondertussen een grote pan water met een snufje zout op het vuur en als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 min al dente.
Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas erdoor en voeg wat zwarte peper toe. Giet de spaghetti af en vang een beetje kookvocht op en doe de spaghetti direct terug in de pan. Giet het eiermengsel erdoor en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om de spaghetti nog iets smeuïger te maken.
Voeg dan spekjes toe en schep er doorheen. Garneer de pasta carbonara eventueel met een beetje kaas en peterselie. Pasta carbonara is lekker met een frisse salade.
Let op: als de spaghetti te veel is afgekoeld bindt de saus niet maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen, zet de pan daarom niet meer terug op het vuur.
Tip: voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken of ze vervangen door champignons of gezouten cashewnoten.