Pasta met 3 kazen en erwtjes

Lekkere macaroni potjes met 3 verschillende soorten kaas, erwtjes en ham onder een krokant korstje

Ingredienten
350 gr macaroni
250 gr erwtjes (uit vriezer)
2 eetl bloem
1 eetl melk
500 ml melk
4 eetl paneermeel
Flinke snuf paprikapoeder pikant
200 gr huttenkase
250 gr hamblokjes
50 gr guyere kaas, geraspt
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
 
Materialen
4 ovenschaaltjes van ca 12 cm doorsnede (of 1 grote ovenschaal)
 
Bereiding
Breng een grote pan water aan de kook en kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Voeg ongeveer 5 min voordat de macaroni gaar is de erwtjes toe en kook deze mee. Giet daarna de macaroni en erwtjes af.
 
pasta met kaas en erwtjes 03
pasta met kaas en erwtjes 01
pasta met kaas en erwtjes 02
pasta met kaas en erwtjes 04
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit in een andere pan een eetlepel boter en smelt deze. Roer met een garde of pollepel de bloem er door zodat er een roux ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer beetje bij beetje de melk er bij. Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes indikken.
 
pasta met kaas en erwtjes 05
pasta met kaas en erwtjes 06
pasta met kaas en erwtjes 07
pasta met kaas en erwtjes 08
Roer daarna de huttenkase, guyere en de helft van de parmezaanse kaas door de witte saus. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Schenk de saus bij de macaroni en erwtjes en schep deze samen met de hamblokjes goed door elkaar. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter en vul ze met het macaroni mengsel. Bestrooi met paneermeel en de overgebleven parmezaanse kaas. Leg een klein klontje boter bovenop de gevulde schaaltjes en zet ze ongeveer 15 min in de oven.

 

 

25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.