Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met verse tomatensaus

Met dit recept maak je voortaan zelf je eigen tomatensaus van verse tomaten en basilicum
Ingrediënten
200 gr pasta (naar keuze)
5 tomaten van goede kwaliteit
1 uitje
½ eetlepel olie of margarine
4 teentjes knoflook
½ groente bouillonblokje (bv Zonnatura)
Handje vol basilicum
Optioneel: 20 gr gedroogde shiitake, geweekt in water
 
Materialen:
Keukemachine of blender
 
Bereiding:
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje olie of margarine in een pan en fruit de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de tomaatjes totdat ze zacht beginnen te worden.
 
pasta verse tomatensaus 01
pasta verse tomatensaus 01
pasta verse tomatensaus 01
Kruimel de bouillonblok bij de tomaatjes en roer totdat deze in opgelost. Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het tomatenmengsel in een keukenmachine (of blender) en mix fijn. Voeg de basilicum toe en mix nog kort mee zodat de blaadjes grof gehakt worden.
pasta verse tomatensaus 01
 
pasta verse tomatensaus 01
pasta verse tomatensaus 01
 
Doe de tomatensaus weer terug in de pan en breng zachtjes aan de kook en laat indikken naar gewenste dikte. Laat de shiitake uitlekken en roer door de pastasaus. Serveer de pasta met de verse pastasaus.
Mocht je de tomatensaus nog gladder willen dan kun je de tomaten van te voren ontvellen.Om de maaltijd compleet te maken kun je ook groenten zoals courgette of wortel toevoegen aan de saus of er een frisse salade bij serveren.
 
Beoordeling (98 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst