Ga naar de inhoud
Pasteitjes met roerei

Pasteitjes met roerei

Lekker voor de paasbrunch: knapperige bladerdeeg pasteitjes met een romige vulling van roerei met erwtjes. Feestelijk en makkelijk om te maken!

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 bladerdeeg pasteitjes
  • 4 eieren
  • 5 eetlepels slagroom ( ongeklopt )
  • Snuf peper en zout
  • 1 bosui
  • 75 gr erwtjes ( diepvries )
  • boter of margarine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (zie voor de temperatuur de verpakking van de pasteitjes) en bak de pasteitjes af.


  2. Verhit ondertussen een koekenpan en smelt een beetje boter of margarine hierin. Voeg de erwtjes toe (vooraf ontdooien is niet nodig) en bak 3 minuutjes.


  3. Breek de eieren boven een kom en klop ze met een garde door elkaar. Voeg de slagroom, peper en zout toe en roer erdoor.


  4. Giet het eiermengsel in de pan en roer met een houten spatel van buiten naar binnen tot de eieren beginnen te stollen. De eieren hoeven maar kort gebakken te worden. Ongeveer 3 tot 5 minuten en het mengsel moet lekker smeuïg zijn. Voeg eventueel een beetje extra slagroom toe.


  5. Haal de pasteitjes uit de oven en vul ze met het roerei met erwtjes.


  6. Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de pasteitjes hiermee en maak het af met een snufje peper.


  7. Tip: deze gevulde pasteitjes met roerei zijn warm het lekkerste maar eventueel ook koud te eten.


  8. Ook lekker met stukjes ham er doorheen. Bak deze dan met erwtjes mee.