Ga naar de inhoud
Pastinaak gratin

Pastinaak gratin

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

20 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 pastinaken
  • 2 eieren
  • 150 ml kookroom
  • handje geraspte kaas
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • Beetje peterselie
  • olijfolie om in te vetten

BENODIGDHEDEN

  • Mandoline of kaasschaaf
  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd met een mandoline of kaasschaaf in dunne schijfjes van ca 1 mm. Vet een ovenschaal in. Verdeel de pastinaak over de schaal en bestrooi met peper, zout en nootmuskaat.


    pastinaak gratin 01 pastinaak gratin 01 pastinaak gratin 01
  2. Klop de eieren los met de kookroom en wat fijngehakte peterselie. Schenk het mengsel over de pastinaak. Bestrooi de ovenschotel met wat geraspte kaas en zet ca 35 min in de oven.