Pastinaak gratin

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Ingredienten
2 pastinaken
2 eieren
150 ml kookroom
Handje geraspte kaas
Snuf nootmuskaat
Peper en zout
Beetje peterselie
Olie om in te vetten
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd met een mandoline of kaasschaaf in dunne schijfjes van ca 1 mm. Vet een ovenschaal in. Verdeel de pastinaak over de schaal en bestrooi met peper, zout en nootmuskaat.
 
pastinaak gratin 01
pastinaak gratin 01
pastinaak gratin 01
Klop de eieren los met de kookroom en wat fijngehakte peterselie. Schenk het mengsel over de pastinaak. Bestrooi de ovenschotel met wat geraspte kaas en zet ca 35 min in de oven.
 
Vind je dit leuk?
113 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!