Preischotel met zalm

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 5 minuutjes voor en giet daarna af. Bak de prei in een pan met een eetlepel olijfolie 5 min kort totdat hij iets zachter begint te worden.

Klop in een kom de crème fraiche, eieren, mosterd, peper, zout en peterselie door elkaar. Snijd de zalm horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunne plakken krijgt.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg de zalm hierover. Schep hier de gebakken prei over. Giet hier de helft van het eimengsel over. Dek af met aardappelschijfjes en giet hier de rest van het eimengsel over. Bestrooi met wat kaas.

Zet de preischotel met zalm ca. 30 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de aardappeltjes gaar zijn.

Preischotel met zalm

331 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.