Ga naar de inhoud
Preischotel met zalm

Preischotel met zalm

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr prei ( in ringetjes )
  • 250 gr crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 theelepels mosterd
  • 800 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout
  • 2 theelepels peterselie
  • 1 handje geraspte kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 5 minuutjes voor en giet daarna af. Bak de prei in een pan met een eetlepel olijfolie 5 min kort totdat hij iets zachter begint te worden.


    Preischotel met zalm Preischotel met zalm Preischotel met zalm
  2. Klop in een kom de crème fraiche, eieren, mosterd, peper, zout en peterselie door elkaar. Snijd de zalm horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunne plakken krijgt.


  3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg de zalm hierover. Schep hier de gebakken prei over. Giet hier de helft van het eimengsel over. Dek af met aardappelschijfjes en giet hier de rest van het eimengsel over. Bestrooi met wat kaas.


    Preischotel met zalm Preischotel met zalm Preischotel met zalm
  4. Zet de preischotel met zalm ca. 30 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de aardappeltjes gaar zijn.


  5. Tip: probeer ook eens de preischotel met gehakt