Preischotel met zalm

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Hoofdgerecht 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 5 minuutjes voor en giet daarna af. Bak de prei in een pan met een eetlepel olijfolie 5 min kort totdat hij iets zachter begint te worden.

  2. Klop in een kom de crème fraiche, eieren, mosterd, peper, zout en peterselie door elkaar. Snijd de zalm horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunne plakken krijgt.

  3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg de zalm hierover. Schep hier de gebakken prei over. Giet hier de helft van het eimengsel over. Dek af met aardappelschijfjes en giet hier de rest van het eimengsel over. Bestrooi met wat kaas.

  4. Zet de preischotel met zalm ca. 30 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de aardappeltjes gaar zijn.

  5. Tip: probeer ook eens de preischotel met gehakt

Heeft het gesmaakt?
905 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!