Puntpaprika met gehakt
Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht
20 M + 10 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
2 rode puntpaprikaās
-
300 gr rundergehakt
-
2 bosuien
-
1 theelepel paprikapoeder
-
Handje geraspte mozzarella
-
Zout en peper
-
3 eetlepels maĆÆs ( uit blik )
-
1 eetlepel olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprikaās door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Hak de bosuien in ringetjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de mozzarella over de gevulde paprikaās. Zet de puntpaprikaās ongeveer 10 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.
-
Tip: Deze gevulde puntpaprikaās met gehakt zijn lekker als lunch of met rijst of couscous als hoofdgerecht.
Heeft het gesmaakt?
466 stemmen
Ook lekker