Ga naar de inhoud
Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

20 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte mozzarella
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels maïs ( uit blik )
  • 1 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.


  2. Hak de bosuien in ringetjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de mozzarella over de gevulde paprika’s. Zet de puntpaprika’s ongeveer 10 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.


  3. Tip: Deze gevulde puntpaprika’s met gehakt zijn lekker als lunch of met rijst of couscous als hoofdgerecht.