Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika's uit de oven gevuld met gehakt en mozzarella
Ingrediënten
2 rode puntpaprika’s
250 gr rundergehakt
½ courgette
1 ui
Bosje verse peterselie
1 theel paprikpoeder
1 bol mozzarella
Zout en peper
1 eetl olijfolie
 
Bereiding 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte door midden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Breng een grote pan water aan de kook en dompel de paprika’s 5 min onder water. Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en rul het bruin. Bak nog 2 min de blokjes courgette en de verse peterselie mee en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Snij de bol mozzarella in stukken en verdeel over de gevulde paprika’s. Zet de puntpaprika’s ongeveer 15 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Lekker met rijst of couscous.
Beoordeling (157 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette