Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

 Hak de bosuien in ringetjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de mozzarella over de gevulde paprika’s. Zet de puntpaprika’s ongeveer 10 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.

 Tip: Deze gevulde puntpaprika’s met gehakt zijn lekker als lunch of met rijst of couscous als hoofdgerecht.

312 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.