Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Ingrediënten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte mozzarella
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels mais (uit blik)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Hak de bosuien in ringetjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de mozzarella over de gevulde paprika’s. Zet de puntpaprika’s ongeveer 10 min in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.

Tip: Deze gevulde puntpaprika’s met gehakt zijn lekker als lunch of met rijst of couscous als hoofdgerecht.

gevulde-paprika-met-gehakt

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×