Quiche met paddenstoelen

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen in grove stukken toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenen is.

Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddenstoelen en champignons. Breng op smaak met tijm en een snuf peper en zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast.

Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren, slagroom en Gruyère kaas door elkaar in een kom. Voeg het paddenstoelenmengsel toe. Giet het mengsel over de bodem van de quichevorm en verdeel alles gelijkmatig. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. De quiche is gaar als de vulling gestold is en stevig blijft. Serveer met een handje rucola in het midden.

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!