Ga naar de inhoud
Quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

25 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 5 plakjes plakken deeg voor hartige taart
  • 250 gr kastanjechampignons ( in plakjes )
  • 250 gr paddenstoelen ( naar eigen keuze )
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 bosuitjes ( fijngehakt )
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 75 gr Gruyère kaas ( geraspt )
  • boter + om in te vetten
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen in grove stukken toe en bak nog een paar minuten totdat ze wat zijn geslonken en het vocht grotendeels verdwenen is.


    paddestoelen quiche 01 paddestoelen quiche 01
  2. Hak de bosui in ringetjes en bak nog een minuutje mee met de paddenstoelen en champignons. Breng op smaak met tijm en een snuf peper en zout. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met de velletjes deeg en maak de naden goed aan elkaar vast.


    paddestoelen quiche 01 paddestoelen quiche 01 paddestoelen quiche 01
  3. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren, slagroom en Gruyère kaas door elkaar in een kom. Voeg het paddenstoelenmengsel toe. Giet het mengsel over de bodem van de quichevorm en verdeel alles gelijkmatig. Zet de quiche ongeveer 35 min in de oven. De quiche is gaar als de vulling gestold is en stevig blijft. Serveer met een handje rucola in het midden.