Quinoa soep met kipballetjes
Goed gevulde gezonde maaltijdsoep met zelfgemaakte gehaktballetjes, groente en quinoa
Ingredienten
1 ui
1 teentje knoflook
1200 ml water
1,5 bouillonblokje voor kippensoep
1 laurierblaadje
150 gr spinazie (vers)
200 gr wortel, in stukjes
100 gr quinoa
1 paprika, in stukjes
olie om te bakken
Balletjes:
300 gr kippengehakt
2 eetlepels paneermeel
snuf paprikapoeder
snuf oregano
Bereiding
Doe het gehakt in een kom en meng met de oregano, paprikapoeder en paneermeel. Draai er kleine balletjes van. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan met een beetje olie.






Laat de soep 10 minuten koken en voeg de laatste minuten de paprika en spinazie toe en kook nog kort mee. Verwijder het laurierblaadje. Serveer met wat brood.
Houd als hoofdgerecht 3 personen aan en als lunchgerecht ongeveer 4 personen.