10 x recepten met pesto

Groene pesto is een heerlijk ingrediënt in veel gerechten. Je maakt het gemakkelijk zelf, maar je kunt het ook overal kopen. Vind hier de 10 lekkerste recepten met pesto.

De meest bekende pesto is de pesto genovese, ook wel pesto verde genoemd. Deze groene pesto komt oorspronkelijk uit het Italiaanse stadje Genua en is gemaakt van o.a basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Pesto is een heerlijke smaakmaker en makkelijk toe te passen in verschillende gerechten. Meestal gebruik ik pesto op een stukje brood, in een pastagerecht, als dressing in een salade of op de pizza. Het lekkerste is natuurlijk om de pesto zelf te maken. Maar soms als ik weinig tijd heb gebruik ik ook wel eens pesto uit een potje, maar het verschil proef je wel.

Verschillende soorten pesto:

Er bestaan veel verschillende soorten pesto’s zoals:
Pesto rosso, gemaakt met gedroogde tomaatjes en herkenbaar aan de rode kleur
– Pesto di rucola, hierbij is de basilicum (voor een gedeelte) vervangen door rucola
– Pesto calabrese, gemaakt met paprika, rode peper en ricotta
– Pesto di pistacchi, met pistachenootjes ipv pijnboompitten
– Pesto di menta, hierbij is de basilicum (gedeeltelijk) vervangen door munt

Je kunt de Parmezaanse kaas ook (gedeeltelijk) vervangen door pecorino. Deze is iets pittiger. Tijm, oregano of peterselie kunnen ook een lekkere toevoeging zijn in je pesto recept. Om de pesto romig te maken kun je wat ricotta of crème fraîche toevoegen. Zo maak je ook makkelijk een pastasaus of dressing voor op de salade.

Top 10 recepten met pesto

#1 Bladerdeegstengels met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Met maar 4 ingrediënten draai je deze snack nog snel in elkaar voordat het feestje begint.

#2 Wraps met romige kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak deze lekkere en snelle wraps gevuld met spinazie en een romig mengsel van pesto met stukjes gebakken kip

#3 Tomaatjes gevuld met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 15 stuks
  • *

Deze met roomkaas en pesto gevulde cherrytomaatjes zijn lekker als vegetarisch borrelhapje op een feestje of te gebruiken als tapashapje.

#4 Pizzarolletjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Zoek je nog een lekkere borrelsnack? Probeer dan deze lekkere pizzarolletjes met pesto, mozzarella en tomaat

#5 Italiaanse tosti met pesto
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

#6 Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

#7 Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

#8 Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

#9 Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd + 10 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Aardappels uit de oven in een lekkere romige pesto saus. Een veelzijdig bijgerecht dat bijna overal lekker bij smaakt. 

#10 Zalm met pesto en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

sandra 5 november 2013 om 21:00

Pesto kun je inderdaad goed invriezen. Hij blijft dan ongeveer 6 maanden goed. Je kunt de pesto ook handig verdelen in een vorm voor ijsklontjes

Chantal van Boven 5 november 2013 om 10:21

Ik heb ergens gelezen dat je pesto ook kan invriezen?

klopt dit

Bart 13 augustus 2013 om 23:29

Misschien beter dan een potje?

Elly Janssen 11 augustus 2013 om 13:17

Graag recpt van de pesto door sturen,