Romige maaltijdsoep met rijst

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Kook de rijst gaar in een pannetje. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (soep)pan met een eetlepel boter. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom aan. Hak de worteltjes in stukjes en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm en een snufje peper.

 Voeg een extra eetlepel boter toe aan het kipmengsel. Doe dan de bloem erbij en schep er door. Giet al roerend de bouillon er bij. Laat de soep 10 minuutjes koken. Schenk dan de kookroom erbij en doe als laatste de rijst erbij en warm nog even goed door.

 Hak de peterselie fijn en roer door de soep en/of garneer de maaltijdsoep hiermee.

 Tip: als de soep iets te dik is voeg je nog een beetje water of bouillon toe. Vooral de volgende dag kan hij wat ingedikt zijn.

 Tip: bekijk hier het recept voor een basis paddenstoelensoep

76 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.