
Romige maaltijdsoep met rijst
Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.
35 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
125 gr kastanjechampignons
-
200 gr paddenstoelen of champignons
-
150 gr zilvervliesrijst
-
150 gr wortel
-
125 gr kookroom
-
250 gr kip in stukjes
-
1 knoflook
-
1 grote ui
-
3 eetlepels bloem
-
snuf tijm
-
Snuf peper
-
700 ml kippenbouillon
-
Bosje verse peterselie
-
boter of margarine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar in een pannetje. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (soep)pan met een eetlepel boter. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom aan. Hak de worteltjes in stukjes en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm en een snufje peper.
-
Voeg een extra eetlepel boter toe aan het kipmengsel. Doe dan de bloem erbij en schep er door. Giet al roerend de bouillon er bij. Laat de soep 10 minuutjes koken. Schenk dan de kookroom erbij en doe als laatste de rijst erbij en warm nog even goed door.
-
Hak de peterselie fijn en roer door de soep en/of garneer de maaltijdsoep hiermee.
-
Tip: als de soep iets te dik is voeg je nog een beetje water of bouillon toe. Vooral de volgende dag kan hij wat ingedikt zijn.
-
Tip: bekijk hier het recept voor een basis paddenstoelensoep
Heeft het gesmaakt?
134 stemmen
Ook lekker