Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige paddenstoelensoep met rijst

Goed gevulde en romige maaltijdsoep met paddenstoelen, kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Ingrediënten
  • 125 gr kastanje champignons
  • 200 gr paddenstoelen
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 150 gr wortel
  • 125 gr kookroom
  • 250 gr kip in stukjes
  • 1 knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels bloem
  • Snuf tijm
  • Snuf peper
  • 700 ml kippenbouillon
  • Bosje verse peterselie
  • Boter of margarine

Bereiding
Kook de rijst gaar in een pannetje. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote (soep)pan met een eetlepel boter. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom aan. Hak de worteltjes in stukjes en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee. Breng het mengsel op smaak met de tijm en een snufje peper.

Voeg een extra eetlepel boter toe aan het kipmengsel. Doe dan de bloem erbij en schep er door. Giet al roerend de bouillon er bij. Laat de soep 10 minuutjes koken. Schenk dan de kookroom erbij en doe als laatste de rijst erbij en warm nog even goed door.

Hak de peterselie fijn en roer door de soep en/of garneer de paddenstoelensoep hiermee.

Tip: als de soep iets te dik is voeg je nog een beetje water of bouillon toe. Vooral de volgende dag kan hij wat ingedikt zijn.

paddenstoelen-rijst-soep

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×