Sinterklaas toetje

Een heerlijke sinterklaas recept waar kinderen (en volwassenen) dol op zijn!

 
Ingrediënten
60 gr bloem
1 theel speculaaskruiden
2 eieren
250 ml melk
2 eelt basterdsuiker
50 gr boter
1 sinaasappel
75 gr choclade
75 ml slagroom
2 eelt geschaafde amandel
Eventueel nog pepernoten om te garneren
 
Materialen
Garde
 
Bereiding
Zeef de bloem en speculaaskruiden in een beslagkom en voeg al roerend met de garde de melk, suiker en eieren en door. Laat beslag een half uur rusten. Rasp de schil van de sinaasappel. Smelt de chocolade au bain marie en roer de slagroom en sinaasappelschil er door. Zorg er voor dat er geen water bij de chocolade komt want dat wordt deze hard. Verhit de boter in een goede koekenpan van ca 20 cm doorsnede. Giet een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpes per zijde in ca 1 a 2 minuten gaar. Bewaar de crêpes die al klaar zijn op een bord onder een stuk aluminiumfolie. Rol ze op en decoreer met de sinaasappel-chocoladesaus en bestrooi met amandelschaafsel. Het toetje krijgt helemaal een sinterklaassfeer door er wat pepernoten bij te serveren. Volwassenen kunnen er ook nog een scheutje cointreau of grand marnier over doen.
 

 

 

 
8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.