Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sinterklaas toetje

Een heerlijke sinterklaas recept waar kinderen (en volwassenen) dol op zijn!

 
Ingrediënten
60 gr bloem
1 theel speculaaskruiden
2 eieren
250 ml melk
2 eelt basterdsuiker
50 gr boter
1 sinaasappel
75 gr choclade
75 ml slagroom
2 eelt geschaafde amandel
Eventueel nog pepernoten om te garneren
 
Materialen
Garde
 
Bereiding
Zeef de bloem en speculaaskruiden in een beslagkom en voeg al roerend met de garde de melk, suiker en eieren en door. Laat beslag een half uur rusten. Rasp de schil van de sinaasappel. Smelt de chocolade au bain marie en roer de slagroom en sinaasappelschil er door. Zorg er voor dat er geen water bij de chocolade komt want dat wordt deze hard. Verhit de boter in een goede koekenpan van ca 20 cm doorsnede. Giet een dun laagje beslag in de pan en bak de crêpes per zijde in ca 1 a 2 minuten gaar. Bewaar de crêpes die al klaar zijn op een bord onder een stuk aluminiumfolie. Rol ze op en decoreer met de sinaasappel-chocoladesaus en bestrooi met amandelschaafsel. Het toetje krijgt helemaal een sinterklaassfeer door er wat pepernoten bij te serveren. Volwassenen kunnen er ook nog een scheutje cointreau of grand marnier over doen.
 

 

 

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×