Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Deeg

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vulling
Appelmengsel
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.

Doe voor het deeg de bloem, kaneel, speculaaskruiden, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen.

Verdeel iets meer dan de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog.

Bereid dan de vulling. Roer in een kom de suiker door de custardpoeder. Neem een paar eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.

Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken en laat dan grotendeels afkoelen.

Schil de appels, snijd in blokjes en doe ze in een kom samen met de suiker en kaneel.

Verdeel de custard over de bodem van de taart. Verdeel hier de stukjes appel over en druk er iets in. Kruimel als laatste het resterende deeg erover en bestrooi met amandelschaafsel.

Bak de speculaas crumble taart ca. 35 minuten in de oven. Laat hem daarna geheel afkoelen. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.

Bewaar de taart maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Laat hem voor het serveren op kamertemperatuur komen.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt

20 min

2-3 pers.

Speculaaskoeken met amandelspijs

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Bakrecept

40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd

6 stuks

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning