Speculaas crumble taart
Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.
ingrediënten
Deeg
Vulling
Appelmengsel
Materiaal
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
-
Doe voor het deeg de bloem, kaneel, speculaaskruiden, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen.
-
Verdeel iets meer dan de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog.
-
Bereid dan de vulling. Roer in een kom de suiker door de custardpoeder. Neem een paar eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel.
-
Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken en laat dan grotendeels afkoelen.
-
Schil de appels, snijd in blokjes en doe ze in een kom samen met de suiker en kaneel.
-
Verdeel de custard over de bodem van de taart. Verdeel hier de stukjes appel over en druk er iets in. Kruimel als laatste het resterende deeg erover en bestrooi met amandelschaafsel.
-
Bak de speculaas crumble taart ca. 35 minuten in de oven. Laat hem daarna geheel afkoelen. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.
-
Bewaar de taart maximaal 3 dagen afgedekt in de koelkast. Laat hem voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!