Ga naar de inhoud
10 x tiramisu

10 x tiramisu

Tiramisu is een traditioneel Italiaans dessert met espresso en cacao en het is ontzettend populair. Toch zijn er zoveel verschillende mogelijkheden en verrassende twists om dit klassieke recept te maken. Bekijk hieronder 10 x tiramisu varianten!

17 april 2024

Sandra

We kennen tiramisu eigenlijk allemaal wel. Het traditionele Italiaanse recept is regelmatig te vinden op de menukaart van een restaurant, en ook is het verkrijgbaar in supermarkten. Toch gaat niets boven een zelfgemaakte variant.

Over het algemeen zijn we bekend met de klassieke tiramisu, met lange vingers en een laagje cacao. Maar je kunt oneindig variëren met dit heerlijke dessert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tiramisu cheesecake of tiramisu met nutella? Wist je dat koekjes ook ontzettend goed bij tiramisu passen? Een voorbeeld daarvan is een tiramisu met bokkenpootjes hieronder, of deze variant met oreo koekjes. En mocht je denken, leuk… maar ik kan niet tegen gluten of ik ben lactose intolerant, dan is er ook nog deze glutenvrije en lactosevrije tiramisu.

Je kunt er zelfs een heel fruitig festijn van maken door aardbeien of mango toe te voegen. Als je behoefte hebt aan iets feestelijks, is de kerst tiramisu met bosbessen of deze paas tiramisu ook erg leuk (en lekker)!

Welke van deze tiramisu recepten is jouw favoriet?

10 x tiramisu

bokkenpootjes-tiramisu

#1 Bokkenpootjes tiramisu

Supersnel toetje met mascarponeroom met Bokkenpootjes in een glaasje, een lekkere en leuke variant op tiramisu

citroen-tiramisu-limoncello

#2 Citroen tiramisu met Limoncello

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

aardbeien-tiramisu

#3 Aardbeien tiramisu – makkelijk recept

Zomerse tiramisu die binnen 20 min klaar is en tevens geen ei bevat en door de yoghurt wat lichter is

Tiramisu-zonder-ei

#4 Tiramisu zonder ei

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

Speculaas tiramisu met mandarijn

#5 Speculaas tiramisu met mandarijn

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Vegan tiramisu

#6 Vegan tiramisu

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Tiramisu met appel

#7 Tiramisu met appel

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

tiramisu taart recept

#8 Tiramisu taart

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

mango tiramisu

#9 Mango tiramisu

Fris en tropisch toetje van laagjes room, lange vinger en mango met eventueel een scheutje Limoncello

#10 Tiramisu ijs

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers