Vegan nasi met tofu spiesen
Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
175 rijst
-
150 gr wortel
-
1 paprika
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
2 eetlepels sesamolie
-
2 eetlepels ketjap
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 rode peper
-
2 bosuien
-
1 eetlepel limoensap
-
Snuf kurkuma
-
Snuf komijn
-
gebakken uitjes
Tofu spiesen:
-
370 gr tofu
-
1 eetlepel ketjap
-
2 eetlepels bloem
Benodigdheden:
-
satéprikkers
-
Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water en laat verder afkoelen. Laat de tofu uitlekken en dep vervolgens goed droog met een keukenpapier of een schone doek. Snijd in blokjes en dep nogmaals goed droog. Je kunt de tofu ook tussen keukenpapier of een doek leggen met iets zwaars erop zodat dit het vocht er uit perst. Hak de ui, knoflook en rode peper in stukjes en fruit aan in de sesamolie in een wokpan.
-
Hak de paprika en wortels in stukjes en voeg ook toe aan de pan en bak even mee. Voeg de ketjap, sojasaus, limoensap, kurkuma en komijn toe en laat even zachtjes pruttelen. Doe de blokjes tofu in een kom en voeg de ketjap en bloem toe en schep goed door elkaar. Rijg de blokjes tofu aan satéprikkers. Verhit een grillpan met een beetje olie en grill de tofu spiesen hierin mooi bruin.
-
Snijd de bosui in ringetjes (bewaar er een aantal voor de garnering) en schep door de groenten. Schep vervolgens ook de rijst door de groente en verwarm deze in de pan. Serveer de vegan nasi met de tofuspiesen, wat gebakken uitjes en extra bosui.
-
Tip: veel ketjap en sojasaus is vegan maar check voor de zekerheid de verpakking. Ook lekker met zelfgemaakte satesaus
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Ook lekker