Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan nasi met tofu spiesen

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Ingrediënten
  • 175 rijst
  • 150 gr wortel
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 1 eetlepel limoensap
  • Snuf kurkuma
  • Snuf komijn
  • gebakken uitjes
Tofu spiesen:
  • 370 gr tofu
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels bloem
Benodigdheden:
  • sateprikkers
  • Grillpan

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water en laat verder afkoelen. Laat de tofu uitlekken en dep vervolgens goed droog met een keukenpapier of een schone doek. Snijd in blokjes en dep nogmaals goed droog. Je kunt de tofu ook tussen keukenpapier of een doek leggen met iets zwaars erop zodat dit het vocht er uit perst. Hak de ui, knoflook en rode peper in stukjes en fruit aan in de sesamolie in een wokpan.

Hak de paprika en wortels in stukjes en voeg ook toe aan de pan en bak even mee. Voeg de ketjap, sojasaus, limoensap, kurkuma en komijn toe en laat even zachtjes pruttelen. Doe de blokjes tofu in een kom en voeg de ketjap en bloem toe en schep goed door elkaar. Rijg de blokjes tofu aan satéprikkers. Verhit een grillpan met een beetje olie en grill de tofu spiesen hierin mooi bruin.

Snijd de bosui in ringetjes (bewaar er een aantal voor de garnering) en schep door de groenten. Schep vervolgens ook de rijst door de groente en verwarm deze in de pan. Serveer de vegan nasi met de tofuspiesen, wat gebakken uitjes en extra bosui.

Tip: veel ketjap en sojasaus is vegan maar check voor de zekerheid de verpakking. Ook lekker met zelfgemaakte satesaus

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×