Vegan nasi met tofu spiesen

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Tofu spiesen:
Benodigdheden:

Bereiding

 Kook de rijst gaar volgens de verpakking, giet af en spoel af met koud water en laat verder afkoelen. Laat de tofu uitlekken en dep vervolgens goed droog met een keukenpapier of een schone doek. Snijd in blokjes en dep nogmaals goed droog. Je kunt de tofu ook tussen keukenpapier of een doek leggen met iets zwaars erop zodat dit het vocht er uit perst. Hak de ui, knoflook en rode peper in stukjes en fruit aan in de sesamolie in een wokpan.

 Hak de paprika en wortels in stukjes en voeg ook toe aan de pan en bak even mee. Voeg de ketjap, sojasaus, limoensap, kurkuma en komijn toe en laat even zachtjes pruttelen. Doe de blokjes tofu in een kom en voeg de ketjap en bloem toe en schep goed door elkaar. Rijg de blokjes tofu aan satéprikkers. Verhit een grillpan met een beetje olie en grill de tofu spiesen hierin mooi bruin.

 Snijd de bosui in ringetjes (bewaar er een aantal voor de garnering) en schep door de groenten. Schep vervolgens ook de rijst door de groente en verwarm deze in de pan. Serveer de vegan nasi met de tofuspiesen, wat gebakken uitjes en extra bosui.

 Tip: veel ketjap en sojasaus is vegan maar check voor de zekerheid de verpakking. Ook lekker met zelfgemaakte satesaus

45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.