Romige vegan pasta carbonara

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Kokosbacon:
Romige saus:

Bereiding

Zorg ervoor dat je minimaal 3 uur van tevoren de cashewnoten weekt in een kommetje met heet water. Zet het afgedekt op het aanrecht.

Snijd de knoflook en de ui fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Doe de kokossnippers in een kommetje en mix het met de sojasaus, gerookte paprikapoeder, ahornsiroop en knoflookpoeder. Verdeel het daarna over de bakplaat en bak de kokos bacon in 15 minuten krokant. Schep de kokossnippers elke 5 minuten even om.

Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en zet opzij tot gebruik.

Zet een koekenpan op het vuur en fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de verse spinazie toe en bak het een paar minuten mee, tot de spinazie geslonken in. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de romige saus. Doe de geweekte cashewnoten, samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en blend het tot een romige en dikke saus. Het duurt een paar minuten voordat de saus helemaal glad is, dus heb geduld.

Doe als laatste de doperwten in een kommetje en giet er wat kokend water overheen, zodat ze ontdooien. Dit duurt enkele seconden.

Doe de groentemix, romige saus en de doperwten bij de spaghetti in de pan en roer het goed door elkaar. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de kokos bacon. Eet smakelijk!

9 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!