Ga naar de inhoud
Vegan spaghetti bolognese

Vegan spaghetti bolognese

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 200 gr gedroogde groene linzen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 rode paprika’s
  • 250 gram champignons
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 400 ml water
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel oregano
  • verse basilicum
  • Extra: pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika, wortel en tomaat in kleine blokjes en de champignons en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Spoel de gedroogde linzen af en laat deze uitlekken.


    Vegan spaghetti bolognese Vegan spaghetti bolognese Vegan spaghetti bolognese
  2. Verhit een pan met boter of olie en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg daarna de wortel, paprika, champignons en zongedroogde tomaat toe. Laat dit even bakken. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit ca. 2 minuten met de groenten mee. Daarna voeg je de tomaten en tomatenblokjes toe, samen met de oregano, het water en bouillonblokje, laurierblad en linzen. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen tot een mooie dikke saus.


    Vegan spaghetti bolognese Vegan spaghetti bolognese Vegan spaghetti bolognese
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg op het einde de verse basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de bolognese saus en maak eventueel af met pijnboompitten.


  4. Note: je kunt ook gebruik maken van linzen uit blik (gebruik dan 400 gram), maar ik raad je aan om gebruik te maken van gedroogde linzen. Door ze te laten garen in de bolognese saus krijgen ze veel meer smaak