Vegan spaghetti bolognese

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika, wortel en tomaat in kleine blokjes en de champignons en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Spoel de gedroogde linzen af en laat deze uitlekken.

 Verhit een pan met boter of olie en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg daarna de wortel, paprika, champignons en zongedroogde tomaat toe. Laat dit even bakken. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit ca. 2 minuten met de groenten mee. Daarna voeg je de tomaten en tomatenblokjes toe, samen met de oregano, het water en bouillonblokje, laurierblad en linzen. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen tot een mooie dikke saus.

 Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg op het einde de verse basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de bolognese saus en maak eventueel af met pijnboompitten.

 Note: je kunt ook gebruik maken van linzen uit blik (gebruik dan 400 gram), maar ik raad je aan om gebruik te maken van gedroogde linzen. Door ze te laten garen in de bolognese saus krijgen ze veel meer smaak

Vegan spaghetti bolognese
49 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.