Vegan spaghetti bolognese

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika, wortel en tomaat in kleine blokjes en de champignons en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Spoel de gedroogde linzen af en laat deze uitlekken.

  2. Verhit een pan met boter of olie en fruit hier de ui en knoflook in aan. Voeg daarna de wortel, paprika, champignons en zongedroogde tomaat toe. Laat dit even bakken. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit ca. 2 minuten met de groenten mee. Daarna voeg je de tomaten en tomatenblokjes toe, samen met de oregano, het water en bouillonblokje, laurierblad en linzen. Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen tot een mooie dikke saus.

  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Voeg op het einde de verse basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti met de bolognese saus en maak eventueel af met pijnboompitten.

  4. Note: je kunt ook gebruik maken van linzen uit blik (gebruik dan 400 gram), maar ik raad je aan om gebruik te maken van gedroogde linzen. Door ze te laten garen in de bolognese saus krijgen ze veel meer smaak

Heeft het gesmaakt?
109 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.