Vegan stoofvlees van jackfruit

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Spoel de stukken jackfruit af en laat uitlekken. Verwijder de harde stukken van de jackfruit en trek deze met je handen een beetje uit elkaar. Meng de stukjes jackfruit met wat peper, zout en de bloem. Snijd de winterpeen in halveringen en de paprika in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verwarm een braadpan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin de stukjes jackfruit circa 5 minuten. Haal deze daarna uit de pan en zet aan de kant. Voeg aan diezelfde pan nog wat extra olie of boter toe en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de paprika en wortel erbij en bak even mee.

Voeg vervolgens het gerookt paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat dit ook even meebakken. Voeg daarna de stukjes jackfruit weer terug aan de pan, samen met de groentebouillon, laurierblad en kruidnagels (tip: doe de kruidnagels in het laurierblad, zo raak je ze niet kwijt en kun je ze er makkelijker uithalen). Laat dit minimaal 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de pan en serveer de stoof met aardappelpuree, gebakken aardappelen of frietjes en wat (vegan) mayonaise.

Vegan stoofvlees van jackfruit

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.