Vegan stoofvlees van jackfruit

Een heerlijk vegan stoofvlees op basis van jackfruit, op smaak gebracht met onder andere laurier en kruidnagels. Lekker met wat frietjes en (vegan) mayonaise.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Spoel de stukken jackfruit af en laat uitlekken. Verwijder de harde stukken van de jackfruit en trek deze met je handen een beetje uit elkaar. Meng de stukjes jackfruit met wat peper, zout en de bloem. Snijd de winterpeen in halveringen en de paprika in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verwarm een braadpan op het vuur met wat olie of boter en bak hierin de stukjes jackfruit circa 5 minuten. Haal deze daarna uit de pan en zet aan de kant. Voeg aan diezelfde pan nog wat extra olie of boter toe en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de paprika en wortel erbij en bak even mee.

Voeg vervolgens het gerookt paprikapoeder, tomatenpuree, sojasaus en suiker toe en laat dit ook even meebakken. Voeg daarna de stukjes jackfruit weer terug aan de pan, samen met de groentebouillon, laurierblad en kruidnagels (tip: doe de kruidnagels in het laurierblad, zo raak je ze niet kwijt en kun je ze er makkelijker uithalen). Laat dit minimaal 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.

Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de pan en serveer de stoof met aardappelpuree, gebakken aardappelen of frietjes en wat (vegan) mayonaise.

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.