Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische erwtensoep

Lekkere verse dikke erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Ingrediënten
  • 400 gr spliterwten
  • 1 prei
  • 1 laurierblaadje
  • 300 gr pompoen in blokjes
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 200 gr knolselderij
  • 1 zoete aardappel
  • Paar takjes selderij
  • 150 gr winterpeen
  • 1 ui

Bereiding
Breng 1,5 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Laat dit ongeveer een uur zachtjes koken, roer af en toe door. Schil en snijd ondertussen de winterpeen, aardappel en de knolselderij in stukjes. Hak de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij fijn.

Na ongeveer een uur beginnen de spliterwten uit elkaar te vallen en ontstaat er een groene massa. Dit kan iets langer of korter duren. Voeg de gesneden groenten en aardappel toe aan de erwtensoep. En na een paar minuten ook de pompoenblokjes. Laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met eventueel nog een beetje peper en zout. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen. De soep is vaak de volgende dag dikker van structuur en nog lekkerder.

Bekijk hier het recept voor traditionele erwtensoep met worst

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×