Vegetarische paella

Heerlijke goed gevulde paella met o.a. paprika, wortel en erwtjes in een heerlijke kruidige Spaanse saus

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze een paar minuten aan in een grote (paella, wok of hapjes)pan aan. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes. Voeg eerst de wortel toe aan de pan en na een paar minuten de paprika.

  2. Roer dan de rijst erdoor. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe en roer er door. Los de saffraan op in de warme groentebouillon en giet dan bij de paella en rijst. Kook de paella al roerend gaar, dit duurt in totaal ca 20 minuten. Voeg halverwege dus na ca. 10 minuten de bevroren erwtjes toe en laat garen in de paella. Snijd de tomaatjes in stukken en voeg ook op het einde toe. Proef of de rijst gaar is, het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.

  3. Halveer de citroen en besprenkel en garneer de vegetarische paella hiermee. bestrooi voor het serveren met wat verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
122 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!