Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische paella

Heerlijke goed gevulde paella met o.a. paprika, wortel en erwtjes in een heerlijke kruidige Spaanse saus

Ingrediënten

Bereiding

Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze een paar minuten aan in een grote (paella, wok of hapjes)pan aan. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes. Voeg eerst de wortel toe aan de pan en na een paar minuten de paprika.

Roer dan de risottorijst erdoor. Voeg het paprikapoeder en de gezeefde tomaten toe en roer er door. Los de saffraan op in de warme groentebouillon en giet dan bij de paella en rijst. Kook de paella al roerend gaar, dit duurt in totaal ca 20 minuten. Voeg halverwege dus na ca. 10 minuten de bevroren erwtjes toe en laat garen in de paella. Snijd de tomaatjes in stukken en voeg ook op het einde toe. Proef of de rijst gaar is, het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.

Halveer de citroen en besprenkel en garneer de vegetarische paella hiermee. bestrooi voor het serveren met wat verse peterselie.

Vegetarische paella

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×