Winter rolls met zoetzure saus

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Saus:

Bereiding

 Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling klaar staan en dat de noedels een paar minuten gekookt zijn en de walnoten grof gehakt. Leg een rijstvel in het lauwwarme water en laat 30 seconde zacht worden.

 Leg dan op een ondergrond en verdeel een beetje boerenkool, peen julienne, rode kool en noedels in het midden iets meer naar je toe. Verdeel een blaadje munt en wat walnoten er over. Sla de korte zijde over de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen over de vulling. Rol hem verder op. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de winter rolls met wat sesam en serveer met de zoetzure saus.

 Tips: hoe bewaar je springrolls? Leg de springrolls niet op elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. Bewaar ze in de koelkast afgedekt met wat folie. Vers zijn ze het allerlekkerste.

 De boerenkool en rode kool kun je gewoon rauw in de winter rolls doen.

 Tip: gebruik voor een glutenvrij gerecht een glutenvrije variant van sojasaus, sommige merken bevatten namelijk wel gluten.

33 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.