Winter rolls met zoetzure saus

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Saus:

Bereiding

 Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling klaar staan en dat de noedels een paar minuten gekookt zijn en de walnoten grof gehakt. Leg een rijstvel in het lauwwarme water en laat 30 seconde zacht worden.

 Leg dan op een ondergrond en verdeel een beetje boerenkool, peen julienne, rode kool en noedels in het midden iets meer naar je toe. Verdeel een blaadje munt en wat walnoten er over. Sla de korte zijde over de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen over de vulling. Rol hem verder op. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de winter rolls met wat sesam en serveer met de zoetzure saus.

 Tips: hoe bewaar je springrolls? Leg de springrolls niet op elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. Bewaar ze in de koelkast afgedekt met wat folie. Vers zijn ze het allerlekkerste.

 De boerenkool en rode kool kun je gewoon rauw in de winter rolls doen.

 Tip: gebruik voor een glutenvrij gerecht een glutenvrije variant van sojasaus, sommige merken bevatten namelijk wel gluten.

37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!