Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Winter rolls met zoetzure saus

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ingrediënten
  • 10 rijstvellen voor springrolls
  • 50 gr boerenkool (fijngesneden)
  • 75 gr peen julienne
  • 100 gr rode kool (fijngesneden)
  • 10 blaadjes verse munt
  • 50 gr glasnoedels
  • handje walnoten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
Saus:
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels Sweet chilisaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling klaar staan en dat de noedels een paar minuten gekookt zijn en de walnoten grof gehakt. Leg een rijstvel in het lauwwarme water en laat 30 seconde zacht worden.

Leg dan op een ondergrond en verdeel een beetje boerenkool, peen julienne, rode kool en noedels in het midden iets meer naar je toe. Verdeel een blaadje munt en wat walnoten er over. Sla de korte zijde over de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen over de vulling. Rol hem verder op. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de winter rolls met wat sesam en serveer met de zoetzure saus.

Tips: hoe bewaar je springrolls? Leg de springrolls niet op elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. Bewaar ze in de koelkast afgedekt met wat folie. Vers zijn ze het allerlekkerste.

De boerenkool en rode kool kun je gewoon rauw in de winter rolls doen.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×