Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Winter rolls met zoetzure saus

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ingrediënten
Saus:

Bereiding

 Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Zorg dat alle ingrediënten voor de vulling klaar staan en dat de noedels een paar minuten gekookt zijn en de walnoten grof gehakt. Leg een rijstvel in het lauwwarme water en laat 30 seconde zacht worden.

 Leg dan op een ondergrond en verdeel een beetje boerenkool, peen julienne, rode kool en noedels in het midden iets meer naar je toe. Verdeel een blaadje munt en wat walnoten er over. Sla de korte zijde over de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen over de vulling. Rol hem verder op. Herhaal dit ook met de rest van de ingrediënten. Bestrooi de winter rolls met wat sesam en serveer met de zoetzure saus.

 Tips: hoe bewaar je springrolls? Leg de springrolls niet op elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. Bewaar ze in de koelkast afgedekt met wat folie. Vers zijn ze het allerlekkerste.

 De boerenkool en rode kool kun je gewoon rauw in de winter rolls doen.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×