Zalm teriyaki

Makkelijk recept voor zalm in een licht zoete Japanse teriyakisaus bereid in de pan of in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Doe de sesamolie, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water en honing in een pannetje en verwarm en roer goed door elkaar met een garde. Breng zachtjes aan de kook en laat ietsjes indikken. Weinig tijd of geduld? Los een theelepel maizena op een eetlepel water en voeg toe aan de saus en roer goed door en laat indikken maar laat hem niet te dik worden want hij moet ook nog even op het vuur staan met de zalm er in. Leg de zalm in de saus en laat 8 minuutjes zachtjes sudderen. Draai de zalm dan voorzichtig om en laat ook de andere zijde zachtjes garen in de saus. Schep ondertussen een paar keer wat saus over de bovenzijde van de zalm. Je krijgt zo een hele malse zalm en hij droogt niet uit. Na ongeveer 12 minuten is hij klaar (afhankelijk van de dikte). De zalm teriyaki mag eventueel nog een beetje rosé zijn van binnen. Lekker met rijst, noedels en/of gebakken groenten.

 Je kunt hem ook bereiden in de oven. Bereid de saus volgens de aanwijzing en schenk deze voor de helft in een ovenschaal, leg de zalm er en in en schenk de rest van de teriyakisaus er over. Bak de zalm teriyaki 12 minuten op 200 graden. Schep tussendoor een keer wat saus over de bovenzijde (zie foto 3).

414 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!