Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zalm teriyaki

Zalm in een licht zoete Oosterse saus bereid in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten

Ingredienten
650 gr zalm
75 ml water
75 ml sojasaus
1 grote eetlepel donkere basterdsuiker
1 teentje knoflook
1 theelepel maizena
scheutje sesamolie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 bosui
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe het water met de sojasaus, olie en suiker in een pannetje en breng zachtjes aan de kook. Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg ook toe. Roer de maizena los met een paar druppels water in een klein glaasje en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog even iets indikken. Hij moet niet zo dik zijn als stroop maar ook niet meer waterig.
 
zalm teriyaki 01
zalm teriyaki 01
zalm teriyaki 01
zalm teriyaki 01
Leg de zalm in een ovenschaal en giet de teriyaki saus er over. Je kunt de zalm meteen in de oven zetten of hem nog even afgedekt in de koelkast laten marineren voor een intensievere smaak. Bak de zalm ongeveer 15 min in de oven. Schep tussendoor een paar keer de teriyakisaus van de bodem van de ovenschaal over de zalm. Bestrooi de zalm met bosui en sesamzaadjes. Lekker met noedels en/of een roerbak schotel.
 
Beoordeling (95 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst