Krokante zalm vissticks

Voor een heerlijke twist op de klassieke vissticks, kun je deze gepaneerde zalm vissticks proberen. Dit recept zorgt voor extra knapperige vissticks met een zachte, sappige binnenkant. Deze zalm vissticks zijn bijvoorbeeld lekker bij groenten, salade en/of frietjes.

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 16 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het snijden van de zalmfilet in repen van ongeveer een paar cm breed en 2 cm hoog. Kruid de zalmrepen met zout, peper en paprikapoeder.

  2. Zet drie borden klaar: een met bloem, een met losgeklopte eieren en een met paneermeel.

  3. Haal de zalm repen eerst door de bloem, zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Schud het overtollige bloem eraf. Doop ze vervolgens in het ei en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Laat het overtollige ei eraf druipen voordat je ze door het paneermeel haalt. Zorg dat ze een mooie, egale laag paneermeel krijgen. Herhaal de stap met het ei en het paneermeel voor een dubbele paneerlaag. Dit zorgt voor extra knapperigheid.

  4. Verhit een laagje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalm vissticks in porties, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Het is belangrijk dat de olie heet genoeg is zodat de vissticks meteen beginnen te sissen als ze de pan raken, maar niet zo heet dat ze verbranden. Leg de gebakken vissticks op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

  5. Serveer de dubbel gepaneerde zalm vissticks met een partje citroen en je favoriete dip, zoals een frisse dille-yoghurtsaus of een pittige sriracha-mayonaise.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!