Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm vissticks met spinazie

Klassieke combi met een twist! Krokante zelfgemaakte vissticks van zalm met kokos korstje, geserveerd met zoete aardappelfrieten en spinazie

Ingrediënten
  • 250 gr zalmfilet
  • ½ bord geraspte kokos
  • ½ bord paneermeel
  • 1 bord bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 400 gr verse spinazie
  • Scheutje room
  • 400 gr zoete aardappel frieten

Bereiding
Bak de zoete aardappel frieten gaar in de oven (of frituur). Meng de kokosrasp met het paneermeel. Klop het ei los op een bord. Snijd de zalm in repen. Bestrooi ze met een snufje peper en zout.

Haal ze eerst door de bloem. Daarna door het ei en vervolgens door het kokos paneermeel mengsel. Herhaal deze laatste 2 stappen eventueel nogmaals voor een extra dik en krokant korstje. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en bak de zalm vissticks goudbruin aan alle zijdes in ca. 10 tot 12 minuten. Draai ze voorzichtig om.

Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper, zout en voeg de room toe. Serveer de zalm vissticks met de zoete aardappel frieten en de spinazie.

Tip: je kunt ook spinazie a la creme gebruiken uit de vriezer.

zalm-vissticks

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×