Zalm vissticks met spinazie
Klassieke combi met een twist! Krokante zelfgemaakte vissticks van zalm met kokos korstje, geserveerd met zoete aardappelfrieten en spinazie
ingrediënten
Bereiding
-
Bak de zoete aardappel frieten gaar in de oven (of frituur). Meng de kokosrasp met het paneermeel. Klop het ei los op een bord. Snijd de zalm in repen. Bestrooi ze met een snufje peper en zout.
-
Haal ze eerst door de bloem. Daarna door het ei en vervolgens door het kokos paneermeel mengsel. Herhaal deze laatste 2 stappen eventueel nogmaals voor een extra dik en krokant korstje. Verhit een beetje boter of margarine in een koekenpan en bak de zalm vissticks goudbruin aan alle zijdes in ca. 10 tot 12 minuten. Draai ze voorzichtig om.
-
Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is. Breng op smaak met een snuf peper, zout en voeg de room toe. Serveer de zalm vissticks met de zoete aardappel frieten en de spinazie.
-
Tip: je kunt ook spinazie a la creme gebruiken uit de vriezer.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!