
Zelf roerei maken
Hoe maak je zelf roerei? Met deze makkelijke stappen heb je binnen paar minuten een lekkere scrambled eggs op tafel staan. Perfect voor de lunch of ontbijt!
10 M
Ingrediƫnten: Zelf roerei maken
Voor personen
-
2 eetlepels boter of margarine
-
3 eieren
-
5 eetlepels slagroom of kookroom
-
peper en zout
-
bieslook
-
Extra: zalm, tomaat, spekjes, brood
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Zelf roerei maken
-
Doe de eieren in een kom en voeg de room toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Klop met een garde in een paar keer los. Verhit 1 eetlepel boter of margarine in een koekenpan. Schenk het eiermengsel er in en laat een paar seconden stollen en schep dan met een houten spatel het ei van de buitenste rand naar binnen.
-
Schep een paar keer goed door tot het mengsel licht gestold is maar wel nog romig, dit duurt ongeveer een minuutje. Roer dan de rest van de boter of margarine door het roerei en voeg de bieslook toe.
-
Voeg eventueel nog zalm, stukjes tomaat of paprika, kaas of gebakken spekjes toe aan de scrambles eggs. Serveer wat krokante toast bij het roerei.
Heeft het gesmaakt?
116 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 28 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 2 gr
- w.v. suikers 1 gr
- eiwit 13 gr
- zout 0.6 gr
Ook lekker