Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel pastinaak stamppot

 

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Ingrediënten

1 appel
500 gr zoete aardappels
1 grote of 2 kleine pastinaken
200 gr spekblokjes of reepjes
75 gr rucola
50 gr walnoten, grof gehakt
peper en zout
Scheutje melk
 
Bereiding
Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd ik stukjes. Breng een pan water aan de kook en voeg de pastinaak en zoete aardappel toe. Kook ongeveer 15 min. Bak ontertussen de spekjes krokant in een koekenpan en schil de appel en snijd in blokjes.
 
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01


 
Controleer met een mesje of de aardappel en de pastinaak al gaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot een fijne massa en voeg een beetje melk toe om het smeuig te maken. Breng de stamppot op smaak met een snuf peper en zout. Schep de appels, gebakken spekjes, walnoten en de rucola door de stamppot en serveer direct.
 

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×