Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappel pastinaak stamppot

 

Lekker stamppotje van zoete aardappel en pastinaak met stukjes appel, walnoot en spekjes

Ingrediënten

1 appel
500 gr zoete aardappels
1 grote of 2 kleine pastinaken
200 gr spekblokjes of reepjes
75 gr rucola
50 gr walnoten, grof gehakt
peper en zout
Scheutje melk
 
Bereiding
Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd ik stukjes. Breng een pan water aan de kook en voeg de pastinaak en zoete aardappel toe. Kook ongeveer 15 min. Bak ontertussen de spekjes krokant in een koekenpan en schil de appel en snijd in blokjes.
 
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01
zoete aardappel pastinaak stampot 01


 
Controleer met een mesje of de aardappel en de pastinaak al gaar zijn. Giet ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot een fijne massa en voeg een beetje melk toe om het smeuig te maken. Breng de stamppot op smaak met een snuf peper en zout. Schep de appels, gebakken spekjes, walnoten en de rucola door de stamppot en serveer direct.
 

 

Beoordeling (173 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel