Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de zoete aardappelpuree volgens het recept. Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.

  2. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel hier de zoete aardappelpuree over. Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie. Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.

Heeft het gesmaakt?
192 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!