Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de zoete aardappelpuree volgens het recept. Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.

Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel hier de zoete aardappelpuree over. Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie. Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.

126 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!