Ga naar de inhoud
Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr zoete aardappel puree
  • 4 stronken witlof
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 40 gr geraspte kaas
  • 4 plakken ham ( vega )
  • verse peterselie
  • boter ( om in te vetten )

Benodigdheden

  • Ovenschotel ( ca. 22 x 14 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de zoete aardappelpuree volgens het recept. Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.


  2. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel hier de zoete aardappelpuree over. Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie. Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.