Vlees

Bekijk hier verschillende vlees recepten om te koken, bakken, braden of stoven zoals varkensrolletjes, runderstoof, gehaktballen, biefstuk, spaghetti bolognese, varkenshaas of jachtschotel.

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Ontbijtburgers
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Met deze bagel burger heb je een heerlijk stevig ontbijt en begin je de dag goed. Ook leuk voor Vaderdag.

Biefstukspies met salsa verde
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze gegrilde spiesen met biefstuk zijn lekker uit de pan of van de bbq. De salsa verde maakt het lekker fris en kruidig.

Souvlaki
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • **

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Surf en turf BBQ spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • **

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • **

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst.