Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Borrelplank kerst
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze leuke borrelplank in de vorm van een kerstboom, leuk om te serveren op een kerstborrel of vooraf bij een diner

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • **

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Kofte
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Klassiek broodje hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Anti pasti prikkers
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze prikkers met Italiaanse ingrediënten vormen een gezellig borrelhapje of starter van je diner

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Quesadillas met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke licht krokante wraps met een vulling van kruidig gehakt, kaas en maïs. Lekker als lunch of makkelijke en snelle avondmaaltijd.

Glutenvrije burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.

Tomatenrijst met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke recept is ideaal als je wat minder budget hebt. Vanaf €1,97 p.p. kook je deze kruidige rijst met kip en witte kaas. Lekker koken hoeft niet duur te zijn.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Salmorejo (koude Spaanse soep)
  • Voorgerecht
  • 20 min + 1 uur koelen
  • 4-6 personen
  • *

Het romige zusje van de populaire gazpacho: salmorejo. Een heerlijke koude Spaanse soep uit Andalusië met verse rijpe tomaten.

Ontbijtburgers
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Met deze bagel burger heb je een heerlijk stevig ontbijt en begin je de dag goed. Ook leuk voor Vaderdag.

Biefstukspies met salsa verde
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze gegrilde spiesen met biefstuk zijn lekker uit de pan of van de bbq. De salsa verde maakt het lekker fris en kruidig.

Souvlaki
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • **

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • **

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.

Mini pizza gezichtjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Leuk om te maken en om op te eten; pitabroodjes met zelfgemaakte gezichtjes van groenten