Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Babi ketjap spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 stuks
  • *

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 uur
  • 3 personen
  • *

Dit goulash recept is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden. Goulash is Hongaars stoofvlees dat lekker is met aardappelpuree.

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Ovenschotel met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel met boontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes. In 25 minuutjes heb je dit ovengerecht al in de oven staan. Met een aantal eenvoudige ingrediënten is dit een goed budgetrecept.

Couscous met pistacheballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk couscousgerecht met rozijnen en radijsjes en gehaktballetjes van crunchy stukjes pistache en Ras El Hanout kruiden.

Pizza dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 schaaltje
  • *

Het ideale borrelhapje: pizzasaus en topping in een schaaltje om uit te dippen

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Gehaktballen maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 5 stuks (groot)
  • *

Zelf gehaktballen maken met het lekkerste gehaktballen recept. Lekker gekruid en makkelijk gemaakt! Met een eitje en gebraad in de pan. Inclusief stap voor stap video.

Borrelplank kerst
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze leuke borrelplank in de vorm van een kerstboom, leuk om te serveren op een kerstborrel of vooraf bij een diner

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • *

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Meloen met ham hapje
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Nacho ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een echte guilty pleasure: Mexicaanse nacho ovenschotel. Gemaakt van nacho's met gehakt en gegratineerd met kaas. Met een kruidig gehaktmengsel en een romige topping van zure room. Jum!

Kofte
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk gekruide platte gehaktballetjes op Turkse wijze met lamsgehakt en/of rundergehakt

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Klassiek broodje hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Anti pasti prikkers
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze prikkers met Italiaanse ingrediënten vormen een gezellig borrelhapje of starter van je diner

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas