10 x taco recepten

Een ultiem Mexicaans gerecht wat oorspronkelijk uit het vuistje gegeten wordt: de taco. De dichtgevouwen mais of meel tortilla gebruik je als handigheidje om de lekkerste ingrediënten samen te voegen. Denk aan avocado, salsa's, koriander of bonen.

Het type taco wat je tegenkomt kan verschillen. Het ligt namelijk aan de kleur mais (of meel) wat er gebruikt wordt. Tijdens een reis in Mexico zag ik bijvoorbeeld een paars, groene of oranje variant opduiken. De tortilla kun je ook als wrap of als een dunne 'pizza bodem' gebruiken, maar eigenlijk gewoon zoals het hoort bij de taco: dichtgevouwen.

Waar ze in Mexico handige ovens hebben om de perfecte taco-vorm te bakken, kun je het hier in Nederland op een huis-tuin-keuken manier proberen. Het enige wat je nodig hebt zijn kleine zachte wraps / tortilla's, olijfolie en een oven met een oven-braadrooster. Je verwarmt de oven voor op 200 graden, smeert de wraps/tortilla's een beetje in met olijfolie en hangt ze vervolgens tussen de spijlen van het braadrooster. Rooster ongeveer 8 minuten en daar heb je 'm: je eigen gevormde taco schelp. Maar mocht je daar geen zin in hebben, dan heeft de supermarkt gewoon kant en klare krokante taco's voor je liggen, vaak op basis van mais.

In deze blog vind je 10 recepten om taco's te maken met elk een andere vulling van vis, groenten of juist traditioneel met vlees. Daarnaast ook varianties op de standaard, zoals sushi taco's of taco's met Marokkaanse vulling. Heb je zin in nog meer Mexicaans eten? Je vindt hier alle Mexicaanse gerechten. O, en ook mooi meegenomen: de meeste kant en klare krokante taco schelpen zijn vegan, melkvrij en glutenvrij.

10 x taco recepten

#1 Sushi taco’s
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 12 stuks
  • **

Heerlijk fusion gerecht van krokante taco's gevuld met o.a. sushirijst, gemarineerde zalm en komkommer, best of both worlds!

#2 Taco’s met krokante vis en mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere combi van koolsalade en krokante kibbeling in een wrap of taco met frisse mango

#3 Taco’s met krokante bloemkool
  • 35 min + 25 min oven
  • 8 stuks
  • **

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

#4 Vegetarische taco’s met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool en paprika in romige saus

#5 Taco’s met zalm en mango
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Gevulde taco’s met kruidige zalm flakes en frisse komkommer en mango

#6 Taco’s met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • **

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

#7 Taco’s met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN/12 STUKS
  • **

Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room

#8 Marokkaans gevulde taco's
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Zachte taco’s gevuld met wortel en een lekker vegetarisch mengsel met een Marokkaanse twist van kikkererwten en abrikoos.

#9 Taco’s met kip en ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 stuks
  • *

Gekruide kip met frisse ananas en avocado in krokante taco schelpen

#10 Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt
  • 02-10-2018
  • 0 reacties
  • Gijsje Broekmans

Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Klaas 23 maart 2021 om 18:14

Zelfs ik kan nu lekker koken.

Beantwoorden
Sandra - LeukeRecepten 12 april 2021 om 10:37

super!

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.