Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië: van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Sushi salade met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • *

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Vietnamese springrolls
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min
  • 4 stuks
  • *

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

Noedel salade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze koude noedel salade is een makkelijke vegetarische maaltijd met veel groenten en in ketjap gemarineerde tofu. Vanaf €1,47 per persoon maak je dit heerlijke én makkelijke recept al klaar.

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.

Gele curry met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Oosterse kip met sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel

Courgette reepjes in sojasaus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 6 personen
  • *

Deze pittige courgette reepjes zijn een heerlijke aanvulling op je (Oosterse) maaltijd.

Tonijn tataki met sesamkorstje
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht van verse en smaakvolle tonijn tataki met sesamkorstje van witte en zwarte sesam. Heerlijk geserveerd met komkommerlinten en avocadocrème.

Oosterse roerbak met vis
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekker veel geroerbakte groenten geserveerd met Oosters gemarineerde stukjes vis, lekker met rijst

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Sticky bloemkool met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.

Oosterse snijbonen roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.

Dessert sushi met fruit
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 16 stuks
  • *

Dit nagerecht met zoete dessertrijst en fruit ziet er niet alleen leuk uit maar smaakt ook heerlijk

Sticky champignons met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Champignons en shiitake paddenstoelen in een heerlijke ‘plakkerige’ Oosterse saus die licht zoet maar ook een pittige twist heeft

Javaanse omelet wrap met tempeh
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus

Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Tjap tjoy
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu makkelijk thuis dit lekkere verse Chinese groenterecept met ingrediënten uit de supermarkt.

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus