Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aziatisch

Aziatisch

Lekkere recepten uit heel Azië; van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tufu bijvoorbeeld. Gemaakt met Oosterse ingredienten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Kroepoek met krabsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 25 hapjes
  • *

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krab salade geserveerd op een stukje knapperige kroepoek!

Kip tandoori
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + marineren
  • 4 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Oosterse kipkluifjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een lekker hapje van met ketjap en knoflook gemarineerde sticky kipkluifjes, leuk voor bij de rijsttafel of als borrelhapje op een feestje

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • 25 min
  • 4 a 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesam

Kip kerrie met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Noedels met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere Oosterse roerbak met kip en verse groenten in een lekker sausje geserveerd met noedels, lekker en simpel!

Dahl met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Kip kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Noedels met zalm teriyaki en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!

Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Zalm teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor zalm in een licht zoete Japanse teriyakisaus bereid in de pan of in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Tonkatsu (japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Broodje bal met satésaus
  • Lunch
  • 40 min
  • 3 stuks
  • **

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Bloemkool broccoli curry
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Thaise noedelsoep met visballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Beef shanghai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Deze oosterse noedels met kruidige gehaktballetjes zet je makkelijk en snel op tafel!

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.