10 x lekkere recepten voor de maand april

Ontdek in deze blog de 10 lekkerste recepten voor de maand april, met seizoensgroenten en -fruit die er perfect bij passen. Heerlijke aardbeien, asperges en rabarber, hier keken wij naar uit!

De lente is eindelijk hier en we kunnen niet blijer zijn! We keken uit naar meer zon, het groen dat weer terugkeert in de natuur en natuurlijk het heerlijke eten dat bij dit seizoen past. Denk aan aardbeien, verse asperges en knapperige groene groenten die ons bord vullen met kleur en smaak. Deze maand laten we ons inspireren door de seizoensproducten van april.

Groenten en fruit in het seizoen in april

Het is lekkerder, duurzamer en voordeliger om seizoensgroenten en -fruit te eten. Het is dus tijd om te genieten van gerechten die perfect passen bij dit seizoen. Van aspergesoep tot rabarbercake en verrukkelijke aardbeientaartjes. Deze recepten zorgen voor wat lente in de keuken. En laten we vooral de heerlijke groene asperges met aardappeltjes en ei niet vergeten.

Heb je de asperges ook al gespot in de winkel? Ik vind ze heerlijk en je kunt er lekker mee variëren. Kijk maar eens in onze blog met 10 x asperge recepten. Bekijk de top 10 hieronder met lekkerste recepten die we gemaakt hebben met groenten- en fruit uit dit seizoen. En kijk voor alle seizoensgroenten en -fruit in de lente groente- en fruitkalender.

10 x de lekkerste recepten voor april

#1 Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

#2 Rabarbercake
  • Nagerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Lekkere luchtige cake met stukjes friszoete rabarber en een vleugje sinaasappel. Een ideale cake om te maken in het voorjaar als rabarber volop verkrijgbaar is.

#3 Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room. Deze soep kun je in slechts 20 minuutjes eenvoudig maken.

#4 Aardbeientaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

#5 Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

#6 Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

#7 Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

#8 Muesli yoghurt repen
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

#9 Paksoi recept met noedels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke paksoi roerbak met teriyakisaus geserveerd met noedels, champignons en kip of vega stukjes uit de wok.

#10 Orzo ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Vind je dit leuk?
12 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel