De 10 beste recepten van april

Er werd in april al volop genoten van de seizoensgroenten van de lente. Kijk je mee?

We hebben al veel kunnen genieten van de zon en ook het lekkers wat de lente te bieden heeft. De asperges zijn gestoken en belanden al veelvuldig op jullie bord in verschillende recepten. Ook met Pasen is er veel lekkers gebakken en natuurlijk gegeten. Met dit zonnige weer merken we dat jullie meer zin hebben in wat lichtere gerechten zoals spring rolls. Makkelijk om te maken en ook om mee te nemen. Lekker met knapperige groenten die nu extra vers zijn. Wat ga jij in mei allemaal maken?

De beste recepten van april

#1 Pasta pesto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Dit lekkere en makkelijke recept met pasta en kip in een lekkere romige pestosaus moet je een keer geprobeerd hebben!

#2 Lemon bars
  • Bakrecept
  • 10 min + 1 uur 5 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere frisse citroen repen met een brosse bodem en een zachte fruitige topping van citroen.

#3 Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • **

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

#4 Vietnamese springrolls
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min
  • 4 stuks
  • **

Maak eenvoudig deze heerlijke spring rolls met een luchtige omelet, knapperige paprika en wortel en een lekker sausje om in te dippen.

#5 Witlofbootjes met tonijn
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

#6 Croissant krans met spinazie
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Lekker bij de Kerst of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

#7 Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

#8 Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

#9 Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

#10 Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Felice M.M. van Uden-Verspaget 12 mei 2021 om 18:59

Lekker recept Bloemkool pizza schotel!

Carla Evers 11 mei 2021 om 14:00

Lekker allemaal!