Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Sushi komkommer bootjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10-12 stuks
  • *

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Nacho's met pulled chicken
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 8 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht met rivierkreeftjes, surimi en mango om je familie en vrienden mee te verrassen!

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room. Deze soep kun je in slechts 20 minuutjes eenvoudig maken.

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • *

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Gezonde tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Zelfgemaakte romige tonijnsalade gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Lekker en gezond en in 10 minuten klaar.

Aperol spritz ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min voorbereiding + 6 uur vriestijd
  • 6 stuks
  • *

Dol op Aperol Spritz? Probeer dan deze zelfgemaakte ijsjes met Aperol. Klaar in 10 minuten. Leuk op een feestje of borrel.

Mango lassi
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Lekker en gezond tussendoortje op een warme dag: ijskoude en romige smoothie van o.a. mango en (kokos)yoghurt.

Vanille roomijs maken
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur opstijven
  • 8 porties
  • *

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens feestdagen.

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof van o.a. aubergine, courgette en paprika afgedekt met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.

Vegan tray bake met kikkererwten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Een goed gekruide traybake die je met weinig voorbereiding snel in de oven zet waar de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

Tropische salade met passievrucht
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Verwerk zomerfruit in je salade zoals passievrucht en mango. Heerlijk met geitenkaas, pistachenootjes en een verfrissende dressing. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Vegan romige aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min kooktijd + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de lekkerste salades op een warme zomerdag: romige aardappelsalade! Perfect voor een BBQ of zomerse avond met een groter gezelschap.

Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.

Glutenvrije burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.

Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere lichte, maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas en perzik met een frisse en kruidige dressing.

Komkommersalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Tomatenrijst met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke recept is ideaal als je wat minder budget hebt. Vanaf €1,97 p.p. kook je deze kruidige rijst met kip en witte kaas. Lekker koken hoeft niet duur te zijn.

Gepofte aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur
  • 2 stuks
  • *

Het recept voor perfect gepofte aardappels uit de oven. Serveer ze met zure room en verse kruiden. Ook lekker van de bbq.

Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.