Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten

De lekkerste lactosevrije recepten maak je zelf, en dat zijn er veel! Van romige pasta met champignons tot tiramisu en chocolade milkshake. Deze recepten bevatten geen lactose en zijn daarom geschikt binnen een lactosevrij dieet. Want ook dan kun je genieten van gebak, koekjes, taart, pasta en quiche.

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Bubble tea (boba tea) maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 2 glazen
  • *

Maak zelf het populaire drankje bubble tea met tapioca parels in slechts 20 minuten. Dit boba tea recept maak je gewoon bij jou thuis.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Pasta met geroosterde pompoen 
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk bordje pasta met blokjes geroosterde pompoen in een romige pompoensaus met walnoten en salie.

Empanadas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 empanada's
  • *

Deze empanada (gevuld deeg pasteitje) met een kruidige vulling van gehakt is ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartige lunch. Met kant en klaar deeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Pecan pie baked oats
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 35 min oven
  • 4-6 personen
  • *

Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.

Pompoen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • *

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt recept
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • *

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Chocolade croissant rolletjes
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 8 rolletjes
  • *

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Orzo met groenten ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Vegan monchou taart
  • Bakrecept
  • 20 min + 4 uur opstijftijd
  • 8 personen
  • *

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Glühwein maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 1 kan
  • *

Maak zelf deze lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen. In 20 minuutjes al klaar.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 wraps
  • *

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rösti met knoflook en rozemarijn

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Kokosmakronen
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ga lekker zelf kokosmakronen maken met maar 4 ingrediënten. Je maakt ze in maar 30 minuten en ze zijn overheerlijk smeuïg met een krokant korstje.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • *

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse avocado dip is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min kooktijd + 25 min oventijd
  • 4 porties
  • *

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.