Satésaus

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus met maar 5 ingredienten! En het duurt maar 5 minuten om dit heerlijke basisrecept voor pindasaus te maken

Bijgerecht 5 min

ingrediënten

voor 1 kom

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk, sojasaus en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus. Voeg de sambal toe aan de satésaus, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is.

  2. Laat de satésaus een paar minuten indikken. Mocht de saus te dik worden kun je wat kokosmelk toevoegen.

  3. Tip: lekker bij de kip saté! Voor een extra bite in dit recept hak je wat pinda’s grof en meng je deze door de satesaus.

Heeft het gesmaakt?
1068 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!