Nagerechten

Nagerechten

Hier vind je heerlijke nagerechten om je diner mee af te sluiten. Ga voor een klassiek toetje zoals crème brûlée, tiramisu, chocolade mousse of een heerlijke ijscoupe. Maar probeer ook eens de Bokkenpootjes tiramisu in een glaasje, aardbeien bavarois of crêpe suzette. Allemaal simpel om te maken en makkelijk voor te breiden.

Lactosevrije mango kokos panna cotta
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 min + 3 uur
  • 2 personen
  • **

Een panna cotta die lactosevrij is en de heerlijke smaken van mango en kokos heeft. Een romig dessert voor een heerlijke zonnige dag.

Mini Charlotte’s met framboos
  • Nagerecht
  • 1 uur + 3 uur wachttijd
  • 4 stuks
  • **

Maak deze kleine versie van de Charlotte Russe. Fruitige mousse van frambozen met lange vingers rondom. Kleine cadeautjes om te eten.

Gezonde chocolade mousse
  • Nagerecht
  • 5 min + 5 min
  • 2 personen
  • **

Zin een toetje, maar niet té ongezond? Maak deze super makkelijke gezondere chocolade mousse met rood fruit en granola en natuurlijk gezoet.

Baklava
  • Nagerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 12 stuks
  • ***

Een makkelijk recept voor heerlijke baklava van knapperig filodeeg met een vulling van walnoten en pistache met een vleugje sinaasappel.

Valentijn tompouce
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 2 personen
  • **

Een romantisch gebakje of dessert van knapperig bladerdeeg in hartvorm met roze slagroom en aardbeien. Voor een onvergetelijk moment.

Chocolade pannenkoeken
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • **

Lekkere chocolade pannenkoeken gemaakt met chocolademelk, gevuld met room, banaan en, je raadt het nooit, nog meer chocolade.

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Warme kersen met kaneelijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 min wachttijd
  • 6-8 personen
  • **

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Banaan brûlée
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk toetje van gekarameliseerde bananen met ijs en chocolade, een leuke variant op de klassieke crème brûlée

Crema catalana
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Heerlijk spaans nagerecht van een romige vla met citroen en kaneel onder een krokant gebrand laagje suiker

Mini ijstaartjes stracciatella
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur
  • 12 stuks
  • **

Ijskoude taartjes in een muffinvormpje gemaakt met room, pure chocolade en frambozen met een bodem van Bastogne

Frozen yoghurt met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk en gezond zelf frozen yoghurt maken met maar 3 ingrediënten! Lekker als toetje of als ijskoud tussendoortje

Tiramisu ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 8 personen
  • *

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers

Vegan ijs met Oreo
  • Nagerecht
  • 10 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Vegan oreo ijs, het perfecte ijs voor de zomer zonder ijsmachine!

Mini Oreo ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur invriezen
  • 12 stuks
  • *

Lekker als toetje of ijskoud gebakje: ijstaartjes met Oreo gemaakt met maar 4 ingredienten!

Mangosoep dessert
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Fris dessert van koude mangopuree met limoen en room, heerlijk op een warme zomerdag of na de barbecue

Mango tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Fris en tropisch toetje van laagjes room, lange vinger en mango met eventueel een scheutje Limoncello

Rabarber crumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

Monchou ijs met kersen
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 8 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit heerlijke romige ijs met Monchou, kersen en Bastogne zonder ijsmachine

Vegan tiramisu
  • Nagerecht
  • 30 min + 12 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!