Citroen recepten

Citroen recepten

Citroenen zitten vol met vitamine C en zijn daardoor ontzettend gezond. Je kunt ze voor zo veel gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld in lekkere desserts of verfrissend ingrediënt bij een visgerecht. Of in een lekker drankje!

Havermout ontbijt crumble met blauwe bessen
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke blauwe bessen crumble in een gezonder jasje, gemaakt met onder andere havermout en pecannoten. Lekker als ontbijt met wat yoghurt

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Garnalenkroketjes
  • Hapjes en snacks
  • 50 min + 45 min wachten
  • 12 stuks
  • *

Bij een gezellig avondje horen deze lekkere tapasnhapjes van kroketjes gevuld met een romige ragout met garnalen. Nu makkelijk zelf gemaakt met dit recept.

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Amandelcake
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10 personen
  • *

Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel

Gezonde mini cheesecakes
  • Bakrecept
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 6 stuks
  • *

Verantwoord genieten met deze leuke mini cheesecakes, met een cacao bodem en een frisse vulling van citroen en frambozen

Blini met zalm
  • Voorgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • *

Maak zelf deze lekkere blini hapjes. Kleine pannenkoekjes met een topping van frisse room en zalm. Leuk om te serveren met Kerst of oud en nieuw!

Tonijntartaar met balsamico
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht voor je diner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten. Een lekkere combi van romige, hartige en krokante smaken op 1 bord.

Vegan pavlova
  • Nagerecht
  • 40 min + 1 uur 30 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Amerikaanse appeltaart met dakje
  • Bakrecept
  • 35 min + 60 min
  • 10 personen
  • *

Lekkere frisse appeltaart naar Amerikaans recept inclusief een knapperig korst en dakje

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • *

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • *

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Vegan kruidenroomkaas
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Griekse bowl met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Watermeloen ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 10 stuks
  • *

Frisse zomerse waterijsjes met maar 4 ingredienten op basis van watermeloen en peer, lekker dorstlessend en gezond!

Salade niçoise
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Baba ganoush
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 1 klein schaaltje
  • *

Deze smeuïge Midden Oosterse dip, genaamd baba ganoush, is gemaakt van geroosterde aubergine en is lekker bij de mezze of borrel

Pasta met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Limoncello mousse dessert
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 3 stuks
  • *

Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem