Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

2 x gevulde croissants

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Ingrediënten
  • 4 croissants (afbak)
  • 1 bol mozzarella
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel Pijnboompitjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 70 gr geitenkaas
  • 30 gr bacon reepjes (uitgebakken)
  • 15 gr walnoten (gehakt)
  • een paar takjes peterselie (fijngehakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakken en de cherrytomaatjes in kwarten. Snijd nu twee croissants vanaf de bovenkant in en verdeel de mozzarella en tomaat hierin. Verdeel hier nu ook de pijnboompitjes over. Neem de andere twee croissants en snijd deze ook vanaf de bovenkant in. Meng in een kommetje geitenkaas, uitgebakken baconreepjes, walnoten en peterselie.

gevulde-croissants-4-1.jpg
gevulde-croissants-3-1.jpg
gevulde-croissants-2-1.jpg
gevulde-croissants-1-1.jpg

Verdeel dit mengsel in de andere twee croissants. Bak alle vier de croissants af in ongeveer 7 minuten. Snijd in de tussentijd fijne reepjes van de basilicum en verdeel deze, als de croissants uit de oven komen, over de variant met mozzarella. Druppel een beetje honing over de croissants met geitenkaas.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel