Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

2 x gevulde croissants

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Ingrediënten
  • 4 croissants (afbak)
  • 1 bol mozzarella
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 theelepel Pijnboompitjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 70 gr geitenkaas
  • 30 gr bacon reepjes (uitgebakken)
  • 15 gr walnoten (gehakt)
  • een paar takjes peterselie (fijngehakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de mozzarella in plakken en de cherrytomaatjes in kwarten. Snijd nu twee croissants vanaf de bovenkant in en verdeel de mozzarella en tomaat hierin. Verdeel hier nu ook de pijnboompitjes over. Neem de andere twee croissants en snijd deze ook vanaf de bovenkant in. Meng in een kommetje geitenkaas, uitgebakken baconreepjes, walnoten en peterselie.

gevulde-croissants-4-1.jpg
gevulde-croissants-3-1.jpg
gevulde-croissants-2-1.jpg
gevulde-croissants-1-1.jpg

Verdeel dit mengsel in de andere twee croissants. Bak alle vier de croissants af in ongeveer 7 minuten. Snijd in de tussentijd fijne reepjes van de basilicum en verdeel deze, als de croissants uit de oven komen, over de variant met mozzarella. Druppel een beetje honing over de croissants met geitenkaas.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm