Gevulde croissants

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Ontbijt 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Bak de baconreepjes en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Hak de peterselie en de walnoten fijn.

  4. Snijd de mozzarella in plakken en de cherrytomaatjes in kwarten. Snijd nu twee croissants vanaf de bovenkant in en verdeel de mozzarella en tomaat hierin. Verdeel hier nu ook de pijnboompitjes over.

  5. Neem de andere twee croissants en snijd deze ook vanaf de bovenkant in. Meng in een kommetje geitenkaas, uitgebakken baconreepjes, walnoten en peterselie. Verdeel dit mengsel in de andere twee croissants.

  6. Bak alle vier de croissants af in ongeveer 7 minuten.

  7. Snijd in de tussentijd fijne reepjes van de basilicum en verdeel deze, als de croissants uit de oven komen, over de variant met mozzarella. Druppel een beetje honing over de croissants met geitenkaas.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Uit onze shop