Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

BBQ stokbrood met mozzarella

Knapperig brood met een heerlijke rokerige smaak en gesmolten mozzarella is een perfecte appetizer bij de BBQ.

Ingrediënten
  • 1 (stok)brood
  • Snuf knoflookpoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 1 bol mozzarella
  • 2 bosuien
  • Snuf cayenne
  • peper en zout

Bereiding
Snijd het stokbrood door de lengte doormidden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de BBQ leggen of alvast in stukken snijden als dat niet past. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout.

Leg het brood op de BBQ en bak dit indirect op het vuur (liefst met deksel dicht) tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ca. 5 tot 8 minuten)

In dit recept gebruik ik vers stokbrood. Wil je afbakstokbrood gebruiken, houd dan een baktijd van ca 10 tot 15 minuten aan.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×