Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

BBQ stokbrood met mozzarella

Knapperig brood met een heerlijke rokerige smaak en gesmolten mozzarella is een perfecte appetizer bij de BBQ.

Ingrediënten
  • 1 (stok)brood
  • Snuf knoflookpoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 1 bol mozzarella
  • 2 bosuien
  • Snuf cayenne
  • peper en zout

Bereiding
Snijd het stokbrood door de lengte doormidden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de BBQ leggen of alvast in stukken snijden als dat niet past. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout.

BBQ_stokbrood_01.jpg
BBQ_stokbrood_02.jpg
BBQ_stokbrood_03.jpg

Leg het brood op de BBQ en bak dit indirect op het vuur (liefst met deksel dicht) tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ca. 5 tot 8 minuten)

In dit recept gebruik ik vers stokbrood. Wil je afbakstokbrood gebruiken, houd dan een baktijd van ca 10 tot 15 minuten aan.

Beoordeling (1 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette