BBQ stokbrood met mozzarella

Knapperig brood met een heerlijke rokerige smaak en gesmolten mozzarella is een perfecte appetizer bij de BBQ.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: halve stokbroden

Bereiding

 Snijd het stokbrood door de lengte doormidden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de BBQ leggen of alvast in stukken snijden als dat niet past. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout.

 Leg het brood op de BBQ en bak dit indirect op het vuur (liefst met deksel dicht) tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ca. 5 tot 8 minuten)

 In dit recept gebruik ik vers stokbrood. Wil je afbakstokbrood gebruiken, houd dan een baktijd van ca 10 tot 15 minuten aan.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!