BBQ stokbrood met mozzarella

Knapperig brood met een heerlijke rokerige smaak en gesmolten mozzarella is een perfecte appetizer bij de BBQ.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: halve stokbroden

Bereiding

 Snijd het stokbrood door de lengte doormidden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de BBQ leggen of alvast in stukken snijden als dat niet past. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout.

 Leg het brood op de BBQ en bak dit indirect op het vuur (liefst met deksel dicht) tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ca. 5 tot 8 minuten)

 In dit recept gebruik ik vers stokbrood. Wil je afbakstokbrood gebruiken, houd dan een baktijd van ca 10 tot 15 minuten aan.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.