Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

BBQ stokbrood met mozzarella

Knapperig brood met een heerlijke rokerige smaak en gesmolten mozzarella is een perfecte appetizer bij de BBQ.

Ingrediënten
  • 1 (stok)brood
  • Snuf knoflookpoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels barbecuesaus
  • 1 bol mozzarella
  • 2 bosuien
  • Snuf cayenne
  • peper en zout

Bereiding
Snijd het stokbrood door de lengte doormidden en klap open. Je kunt het stokbrood heel op de BBQ leggen of alvast in stukken snijden als dat niet past. Smeer het brood met wat boter en bestrooi met een snuf knoflook en cayenne. Verdeel vervolgens wat barbecuesaus er over en bestrooi met in ringetjes gesneden bosui. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel er ook over. Bestrooi met een snufje peper en zout.

BBQ_stokbrood_01.jpg
BBQ_stokbrood_02.jpg
BBQ_stokbrood_03.jpg

Leg het brood op de BBQ en bak dit indirect op het vuur (liefst met deksel dicht) tot de kaas gesmolten is en het brood knapperig is, dit duurt ca. 5 tot 8 minuten)

In dit recept gebruik ik vers stokbrood. Wil je afbakstokbrood gebruiken, houd dan een baktijd van ca 10 tot 15 minuten aan.

Beoordeling (1 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst