Bloemkool steaks
Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.
10 M + 15 M
Ingrediënten
Voor stuks
Bloemkool:
-
1 grote bloemkool
-
3 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels citroensap
-
1 theelepel knoflookpoeder
-
Snuf peper en zout
-
3 theelepels paprikapoeder
-
1 theelepel chilipoeder
Sausje:
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel tahin
-
1 theelepel paprikapoeder
-
2 eetlepels (plantaardige) yoghurt
Toppings:
-
1 theelepel chilivlokken
-
Handje verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de bloemkool vervolgens in 2 tot 4 plakken.
-
Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de bloemkoolschijven op.
-
Meng de olijfolie, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder en chili poeder. Verdeel dit over de bloemkool. Smeer er beide kanten mee in.
-
Doe de bloemkool in de oven voor 15 minuten op 200° graden.
-
Meng alle ingrediënten voor het sausje en verdun met een klein beetje water. Blijf roeren totdat je de gewenste vloeibaarheid hebt.
-
Doe het sausje over de bloemkool steaks en maak het af met verse peterselie en chili vlokjes.
-
Serveer met een salade of een eenvoudig pastagerecht om een volledige maaltijd te eten.
-
Tip: Ook lekker om deze steaks op de bbq te bereiden. Check dan of ze gaar zijn door even in de steaks te prikken. Bloemkool kun je rauw eten, dus het is meer een kwestie van smaak hoe lang je ze op de bbq laat liggen.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Ook lekker