Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodpudding met rozijnen

Deze broodpudding met rozijnen en een scheutje drank is lekker als toetje of voor bij de koffie of thee
Ingrediënten 
6 krentenbollen
40 gr roomboter + om in te vetten
3 eieren
350 ml volle melk
80 ml slagroom
1 theel kaneel
2 eetlepels rozijnen
snuf nootmuskaat
45 gr suiker
Optioneel: 20 ml southern comfort
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de roomboter een paar seconde om hem smeerbaar te maken. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenzijde met boter. Leg de helft van de broodjes schuin, iets over elkaar, op de bodem van de schaal. Bestrooi met wat kaneel en 15 gr suiker.
 
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
 
Verdeel daarna de andere broodjes er over en bestrooi met kaneel, een beetje nootmuskaat, rozijnen en 15 gr suiker. Mix de eieren, 15 gr suiker en eventueel de southern comfort met een garde of mixer door elkaar. Verwarm de melk en de room in ene pannetje maar laat niet koken. Voeg het warme roommengsel toe een de geklopte eieren en mix in een paar keer door elkaar zodat er geen klonters meer in zitten. Giet het mengsel over de broodjes en laat 30 minuten intrekken. Verwarm de oven op 180 graden. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven totdat de bovenzijde krokant is. Laat het gerecht 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier. Serveer de broodpudding als hij nog warm is of op kamertemperatuur.
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst