Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broodpudding met rozijnen

Deze broodpudding met rozijnen en een scheutje drank is lekker als toetje of voor bij de koffie of thee
Ingrediënten 
6 krentenbollen
40 gr roomboter + om in te vetten
3 eieren
350 ml volle melk
80 ml slagroom
1 theel kaneel
2 eetlepels rozijnen
snuf nootmuskaat
45 gr suiker
Optioneel: 20 ml southern comfort
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de roomboter een paar seconde om hem smeerbaar te maken. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenzijde met boter. Leg de helft van de broodjes schuin, iets over elkaar, op de bodem van de schaal. Bestrooi met wat kaneel en 15 gr suiker.
 
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
 
Verdeel daarna de andere broodjes er over en bestrooi met kaneel, een beetje nootmuskaat, rozijnen en 15 gr suiker. Mix de eieren, 15 gr suiker en eventueel de southern comfort met een garde of mixer door elkaar. Verwarm de melk en de room in ene pannetje maar laat niet koken. Voeg het warme roommengsel toe een de geklopte eieren en mix in een paar keer door elkaar zodat er geen klonters meer in zitten. Giet het mengsel over de broodjes en laat 30 minuten intrekken. Verwarm de oven op 180 graden. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven totdat de bovenzijde krokant is. Laat het gerecht 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier. Serveer de broodpudding als hij nog warm is of op kamertemperatuur.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×