Broodpudding met appel

Met dit eenvoudige recept transformeer je gewone sneetjes brood in een heerlijke broodpudding met appel. De perfecte manier om oud brood op te maken. Geniet ervan terwijl het nog warm is!

Nagerecht 15 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel daarover het rood fruit.

  2. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker wordt kun je hem afdekken met aluminiumfolie.

  3. De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

Heeft het gesmaakt?
5 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!