Broodpudding met rozijnen

Deze broodpudding met rozijnen en een scheutje drank is lekker als toetje of voor bij de koffie of thee
Ingrediënten 
6 krentenbollen
40 gr roomboter + om in te vetten
3 eieren
350 ml volle melk
80 ml slagroom
1 theel kaneel
2 eetlepels rozijnen
snuf nootmuskaat
45 gr suiker
Optioneel: 20 ml southern comfort
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de roomboter een paar seconde om hem smeerbaar te maken. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenzijde met boter. Leg de helft van de broodjes schuin, iets over elkaar, op de bodem van de schaal. Bestrooi met wat kaneel en 15 gr suiker.
 
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
broodpudding 01
 
Verdeel daarna de andere broodjes er over en bestrooi met kaneel, een beetje nootmuskaat, rozijnen en 15 gr suiker. Mix de eieren, 15 gr suiker en eventueel de southern comfort met een garde of mixer door elkaar. Verwarm de melk en de room in ene pannetje maar laat niet koken. Voeg het warme roommengsel toe een de geklopte eieren en mix in een paar keer door elkaar zodat er geen klonters meer in zitten. Giet het mengsel over de broodjes en laat 30 minuten intrekken. Verwarm de oven op 180 graden. Bak de broodpudding 30 minuten in de oven totdat de bovenzijde krokant is. Laat het gerecht 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier. Serveer de broodpudding als hij nog warm is of op kamertemperatuur.
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.