Broodpudding met rozijnen
Deze broodpudding met rozijnen en een scheutje drank is lekker als toetje of voor bij de koffie of thee.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de roomboter een paar seconden om hem smeerbaar te maken.
-
Vet een ovenschaal in met boter.
-
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de binnenzijde met boter.
-
Leg de helft van de broodjes schuin, iets over elkaar, op de bodem van de schaal. Bestrooi met wat kaneel en 15 gr suiker.
-
Verdeel daarna de andere broodjes er over en bestrooi met kaneel, een beetje nootmuskaat, rozijnen en 15 gr suiker.
-
Mix de eieren, 15 gr suiker en eventueel de Southern Comfort met een garde of mixer door elkaar. Verwarm de melk en de room in een pannetje, maar laat niet koken. Voeg het warme roommengsel toe aan de geklopte eieren en mix een paar keer door elkaar zodat er geen klonters meer in zitten.
-
Giet het mengsel over de broodjes en laat 30 minuten intrekken.
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Bak de broodpudding 30 minuten in de oven totdat de bovenzijde krokant is. Laat het gerecht 10 minuten afkoelen met de ovendeur op een kier.
-
Serveer de broodpudding als hij nog warm is of op kamertemperatuur.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!