Caprese burger
Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.
30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
300 gr rundergehakt
-
1 ei
-
3 eetlepels paneermeel
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
snuf peper en zout
-
25 gr rucola
-
3 ciabatta broodjes
-
12 gedroogde tomaatjes
-
verse basilicum
-
1 bol mozzarella
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
Kneepje balsamico crème
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.
-
Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.
-
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.
-
Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.
-
Tips: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.
-
Gebruik voor een vegetarisch gerecht een vega burger.
-
Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.
Heeft het gesmaakt?
50 stemmen
Ook lekker