Ga naar de inhoud
Caprese burger

Caprese burger

Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout
  • 25 gr rucola
  • 3 ciabatta broodjes
  • 12 gedroogde tomaatjes
  • verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • Kneepje balsamico crème

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.


  2. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.


  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.


    caprese burger www.leukerecepten.nl caprese burger www.leukerecepten.nl
  4. Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.


  5. Tips: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.


  6. Gebruik voor een vegetarisch gerecht een vega burger.


  7. Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.