
Caribische bowl met bakbanaan
De pokebowl kennen we nu wel, probeer daarom eens deze gezonde bowl met quinoa, bakbanaan en bonen.
30 M
Ingrediƫnten: Caribische bowl
Voor personen
-
1 grote bakbanaan
-
140 gr quinoa
-
1 avocado
-
handje cashewnoten
-
225 gr zwarte bonen
-
150 gr maĆÆs
-
zonnebloemolie
Dressing
-
4 eetlepels yoghurt ( plantaardig )
-
1 limoen
-
bosje koriander
-
peper en zout
Keukenmachine
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Caribische bowl
-
Kook de quina gaar volgens de verpakking en een pan met water met een snufje zout. Schil de bakbanaan en snijd de banaan in plakjes. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pannetje en bak de plakjes bakbanaan hier 4 a 5 minuten per kant in tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
-
Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi lichtjes met een beetje zout. Laat de mais en eventueel de bonen uitlekken. Pers de limoen uit en vang het sap op. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar in een keukenmachine. Maak een bowl met wat quinoa, zwarte bonen en mais en leg wat plakjes avocado er op. Doe wat dressing er over en garneer eventueel met wat extra koriander.
-
Bekijk ook eens dit recept voor een poke bowl
Heeft het gesmaakt?
44 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 640
- vet 28 gr
- verzadigd vet 4.5 gr
- koolhydraten 80 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 15 gr
- eiwit 15 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker