Churros balletjes

Deze luchtige Spaanse balletjes met kaneelsuiker zijn een perfecte afsluiter voor een tapasavondje of gewoon als zoete lekkernij. Net churros, maar dan anders!

Nagerecht 30 min + 30 min rusten

ingrediënten

voor 50 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de melk en het water in een pan en voeg de boter toe en laat smelten. Voeg ook de eetlepels suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook en haal daarna de pan van het vuur.

  2. Roer de bloem er in een keer door met een garde of houten lepel.

  3. Zet terug op laag vuur en laat het mengsel nog 3 minuten al roerend garen. Doe het beslag daarna in een beslagkom en laat al langzaam mixend wat afkoelen tot er geen stoom meer vanaf komt.

  4. Mix daarna de eieren er een voor een door. Laat het deeg 15 tot 30 minuten rusten terwijl je ondertussen de olie verwarmt op ongeveer 160 graden.

  5. Roer ook alvast de suiker en kaneel door elkaar op een bord en zet een bord klaar met wat keukenpapier. Neem met 2 lepeltjes deeg uit de kom en schep een klein balletje van deeg in het vet. Het balletje moet meteen beginnen te bruisen.

  6. Doe niet al te veel deegballetjes tegelijk in het vet want ze worden nog groter tijdens het frituren. Bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op het keukenpapiertje en rol ze daarna als ze nog warm zijn door de kaneelsuiker.

Heeft het gesmaakt?
200 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!