Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Churros balletjes

Deze luchtige Spaanse balletjes met kaneelsuiker zijn een perfecte afsluiter voor een tapasavondje

Ingredienten
125 ml melk
125 ml water
120 gr roomboter
2 eetlepels suiker
snuf zout
250 gr bloem
4 eieren
(zonnebloem)olie om te bakken
50 gr suiker
1 theelepel kaneel
eventueel er bij serveren: chocoladesaus
 
Materialen
Keukenpapier
Mixer
 
Bereiding
Doe de melk en het water in een pan en voeg de boter toe en laat smelten. Voeg ook 2 eetlepels suiker en een snufje zout toe. Breng aan de kook en haal daarna de pan van het vuur. Roer de bloem er in een keer door met een garde of houten lepel.
 
churros balletjes 01
churros balletjes 01
churros balletjes 01
Zet terug op laag vuur en laat het mengsel nog 3 minuten al roerend garen. Doe het beslag daarna in een beslagkom en laat al langzaam mixend wat afkoelen tot er geen stoom meer vanaf komt. Mix daarna de eieren er een voor een door.
 
Laat het deeg 15 tot 30 min rusten terwijl je ondertussen de olie verwarmd op ongeveer 160 graden. Roer ook alvast de suiker en kaneel door elkaar op een bord en zet ook een bord klaar met wat keukenpapier. Neem met 2 lepeltjes wat deeg uit de kom en schep een klein balletje van deeg in het vet. Het balletje moet meteen beginnen te bruisen.
 
churros balletjes 01
churros balletjes 01
churros balletjes 01
Doe net al te veel deegballetjes tegelijk in het vet want ze worden nog groter tijdens het frituren. Bak ze in ongeveer 3 tot 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op het keukenpapiertje en rol ze daarna als ze nog warm zijn door de kaneelsuiker.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×