Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous salade met feta

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten

Ingrediënten
  • 400 gr couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 komkommer
  • 200 gr feta
  • 250 gr geroosterde paprika
  • 100 gr walnoten (ongezouten)
  • scheut olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Bosje verse munt

Bereiding
Verhit een hoeveelheid water (zie verpakking couscous) in een pan en breng aan de kook. Los het bouillonblokje er in op. Zet het vuur uit en voeg de coucous toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten wellen. Roer dan door met de vork.

Snijd ondertussen de komkommer, paprika en munt in stukjes en de feta in blokjes. Klop de honing los met de olijfolie en voeg een snufje peper en zout toe en roer door de couscous. Schep ook de groenten, munt en walnoten door de couscous. Doe als laatste de feta er bij en serveer lauwwarm of koud. Heerlijke salade als bijgerecht voor bij de bbq.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×