Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Video: empanadas met kip

Deegpasteitjes op spaanse wijze gevuld met kip, paprika en chorizo

Ingrediënten 
300 gr kippendijen, heel fijn gesneden
1 bosuitjes
1 uitje
20 vellen deeg voor hartige taart
50 gr chorizo, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden.
1 ei
2 eetlepels creme fraiche
paar takjes verse peterselie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat het deeg ontdooien. Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan. Voeg de chorizo toe en bak even mee. Doe daarna de fijngesneden kip er bij en bak rondom aan. Schep de paprika blokjes er door en bak een minuutje door. Hak de bosui in ringetjes en de peterselie fijn en schep ook door het kipmengsel. Breng op smaak met wat paprikapoeder.
 
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
Roer dan ongeveer 2 eetlepels crème fraiche er door en laat het mengsel nog 2 minuutjes pruttelen. Neem een velletje deeg en druk er met een kookring of kommetje een rondje uit (het deeg wat over is kun je tot een stengel rollen en zo deegstengels maken). Bestrooi eventueel de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
 
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
 
Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht, dit kan met een vork maar je kunt ook de randjes schuin omvouwen zodat er een mooi deegrandje ontstaat (zie filmpje). Leg de empanada’s op een bekleedde bakplaat en klopt het ei los. Bestrijk de bovenzijde van de deegpasteitjes. Bak ze in 25 min goudbruin en gaar. Zowel warm als koud lekker en met of zonder dipsaus.
 

Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

Beoordeling (106 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel