Video: empanadas met kip

Deegpasteitjes op spaanse wijze gevuld met kip, paprika en chorizo

Ingrediënten 
300 gr kippendijen, heel fijn gesneden
1 bosuitjes
1 uitje
20 vellen deeg voor hartige taart
50 gr chorizo, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden.
1 ei
2 eetlepels creme fraiche
paar takjes verse peterselie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden en laat het deeg ontdooien. Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan. Voeg de chorizo toe en bak even mee. Doe daarna de fijngesneden kip er bij en bak rondom aan. Schep de paprika blokjes er door en bak een minuutje door. Hak de bosui in ringetjes en de peterselie fijn en schep ook door het kipmengsel. Breng op smaak met wat paprikapoeder.
 
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
Roer dan ongeveer 2 eetlepels crème fraiche er door en laat het mengsel nog 2 minuutjes pruttelen. Neem een velletje deeg en druk er met een kookring of kommetje een rondje uit (het deeg wat over is kun je tot een stengel rollen en zo deegstengels maken). Bestrooi eventueel de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
 
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
empanadas 01
 
Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht, dit kan met een vork maar je kunt ook de randjes schuin omvouwen zodat er een mooi deegrandje ontstaat (zie filmpje). Leg de empanada’s op een bekleedde bakplaat en klopt het ei los. Bestrijk de bovenzijde van de deegpasteitjes. Bak ze in 25 min goudbruin en gaar. Zowel warm als koud lekker en met of zonder dipsaus.
 

Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.

Filmpje empanada's

173 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.